Nedjelja, 21 travnja, 2024

Vremenska prognoza za narednih pet dana: Stiže vrući afrički zrak

Preporučeno

Narednih dana manje padavina, više sunčanog vremena uz porast temperature.

Za vikend više sunčanog vremena, pogotovo u nedjelju. Ipak, neće biti posve stabilno jer će u poslijepodnevnim satima razvojem oblačnosti biti rijetkih pljuskova iznad centralnih i istočnih dijelova Bosne.

Na Atlantiku, ispred obala Portugala, slijedi formiranje jakog ciklona koji će uz izražena jugozapadna strujanja pokrenuti vruć afrički zrak prema zapadnim i središnjim dijelovima Europe, a stići će na početku sljedeće sedmice i do naših krajeva.

Upravo se čita:  Na GP Brod spašena petogodišnja djevojčica, bila je žrtva međunarodne trgovine ljudima

Pored vrućeg zraka do nas će doći i čestice saharskog pijeska i prašine.

Tako će naši krajevi u nedjelju(17.09.) početi osjećati pristizanje toplijeg zraka sa jugozapada uz temperature većinom oko 30°C, a na početku sljedeće sedmice temperature idu iznad 30°C, do lokalno 35°C.

Vrlo toplo i vruće vrijeme će nakratko prekidati oslabljenje hladne fronte donoseći blaži pad temperature i lokalno padavine. Jedna takva izgledna je u utorak (19.09.) poslijepodne i srijedu (20.09.).

Upravo se čita:  Meteorolozi objavili vremensku prognozu do ponedjeljka: Najavljen snijeg, evo u kojim dijelovima BiH

Jutra narednih dana svježija ali ništa pretjerano prenosi Bhmeteo.ba

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Preminula u porođajnoj sali: Ovo je porodilja, majka četvero djece ukopana je u svom selu, Tužilaštvo vodi istragu o smrti

Zdravstveni centar Vranje još uvijek se nije oglasio zvanično saopštenjem o smrti porodilje koja je prije nekoliko dana preminula...

Još vijesti za vas