Srijeda, 21 veljače, 2024

Vučić i Dodik obišli kapacitete vojske Srbije, najavljena nabavka dronova samoubica

Autor:Agencije

Preporučeno

Vučić je izjavio da vjeruje da će do kraja godine Vojska Srbije moći nabaviti značajnu količinu dronova-kamikaza, koji će biti proizvedeni domaćom tehnologijom.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić bio je danas u kasarni Topčider na kojem su prikazana sredstva naoružanja i vojne opreme Vojske Srbije. Pozvao je i predsjednika bh. entiteta RS Milorada Dodika.

Na statičkom prikazu su predstavljeni modernizovani tenk M-84 AS2, modernizovani BVP M-80 AB2, LAZAR-3 BOV OT 4X4, Zastava NTV, MRAP 6×6, BOV “Miloš-M” 4×4 i BOV “Miloš“ 4×4, HMMWV, BRDM-2MS, KMI-2 (BOV KIV MIP-3), KMI-1 (MIP-1), besposadne platforme “Miloš” (V1, V1 i logistički), STH 155 mm NORA, SVLRM TAMNAVA, digitalizovani “Oganj”, modularni “Oganj”, UPARS, BOV KIV artiljerijski (sa UPAOS), modernizovana “Gvozdika”, modernizovani KOT, PASARS-16 (4-cevac, RS Mistral, Maljutka, Ometač i Radar), OAR modernizovani Žirafa.

Upravo se čita:  Igor Dodik i zvanično ušao u politiku
Foto: Instagram

Vučić je izjavio da vjeruje da će do kraja godine Vojska Srbije moći nabaviti značajnu količinu dronova-kamikaza, koji će biti proizvedeni domaćom tehnologijom.

“Verujem da ćemo u saradnji sa brojnim privrednicima moći do kraja godine pokazati veliku količinu dronova-samoubica ili dronova-kamikaza. Sve će biti domaće proizvodnje, što će predstavljati veliku prednost Srbije u odnosu na okruženje”, rekao je Vučić.

Upravo se čita:  Halil Bajramović i Fadil Novalić zvanično ostali bez mandata u Zastupničkom domu FBiH
Foto: Instagram

On je izjavio da su osigurana sredstva za 701 sistem naoružanja, dok se još traže sredstva za dodatnih 853 sistema iz domaće industrije.

“Čekamo važan sistem iz Rusije koji služi za elektronsko ometanje. Ima još novih sistema što će ljudi moći vidjeti u Nišu za praznike”, rekao je Vučić.

Moglo bi vas zanimati

Izdvajamo

Izdvajamo

Poslodavci u FBiH insistiraju na zakonu o zapošljavanju stranaca, ali i da se “srede” evidencije nezaposlenih

Na sastanku predstavnika Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i Udruženja poslodavaca FBiH koji je održan danas u Sarajevu, zaključeno...

Još vijesti za vas