Subota, 20 travnja, 2024

Vučić izdao naredbu da se podigne borbena gotovost Vojske Srbije

Preporučeno

Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević je potvrdio da je Aleksandar Vučić potpisao naredbu o podizanju borbene gotovosti

Predsjednik Srbije i vrhovni komandant oružanih snaga Aleksandar Vučić potpisao je naredbu o podizanju borbene gotovosti jedinica Vojske Srbije na najviši nivo, i naredio im hitan ppokret u pravcu administrativne linije sa Kosovom i Metohijom, saznaju Novosti.

Predsjednik i vrhovni komandant Aleksandar Vučić potpisao je naredbu o podizanju borbene gotovosti jedinica Vojske Srbije na najviši nivo, naredio im hitan pokret u pravcu administrativne linije sa Kosovom i Metohijom.

Upravo se čita:  Doktorica prijetila šefu kliničkog centra u Zagrebu: "Crknite, Hercegovci"

Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević je potvrdio da je Vučić potpisao naredbu o podizanju borbene gotovosti i dodao da je situacija na KiM dramatična.

“Sve ono na šta je predsednik Vučić upozoravao danima i nedeljama da Priština srlja dalje u eskalaciju i sprovođenje terora nad srpskom zajednicom pre svega na severu KiM i skretao pažnju međunarodnoj zajednici i posrednicima u dijalogu između Prištine i Beograda se, nažalost, pokazalo tačnim”, rekao je Vučević za TV Pink.

Upravo se čita:  Drastična promjena vremena: U Zagrebu za 24 sata temperatura pala za 20 stepeni, u Zagorju snijeg

Vučević je istakao da je Vojska Srbije započela aktivnosti po naredbi predsjednika Vučića.

“Neko mora da razume da ono što Aljbin Kurti radi vodi nas ka crvenim linijama, vodi nas ka potpunom kolapsu dijaloga, vodi nas ka deeskalaciji na terenu”, rekao je Vučević.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Šmit: Vrijeme za usvajanje domaćih rješenja ističe

Visoki predstavnik Kristijan Šmit (Christian Schmidt) pozdravio je inicijativu lokalnih političara da nastave svoju opredijeljenost za usvajanje zakona koji...

Još vijesti za vas