Srijeda, 19 lipnja, 2024

Vučić: Nikada neću izdati RS

Autor:Srna

Preporučeno

– Svi u RS znaju da je Srbija posljednjih godina za RS učinila više nego ikada i da ima svega nekoliko opština u kojima nemamo projekat iz Srbije. Mi ćemo uvijek biti uz narod u RS – poručio je Vučić.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da će predstojeći samit lidera EU i čelnika država Zapadnog Balkana u Briselu biti najzanimljiviji i najznačajniji dan u posljednjih deset godina, jer će lideri zemalja u regionu moći da zaključe kakva će biti arhitektura Evrope i na osnovu toga da procijene svoje mjesto.

Upravo se čita:  Drama na putu prema Sloveniji: Putnica se posvađala sa vozačem i pozvala policiju!

Vučić nije mogao da odgovori da li će u četvrtak, 23. juna, ići u Brisel, jer mora da obavi konsultacije sa članovima Vlade, liderima zemalja članica inicijative “Otvoreni Balkan” i čelnicima država u okruženju.

– Dobio sam zvaničan poziv da prisustvujem sjednici u Briselu, ali tek kada obavim sve konsultacije, onda ćemo donijeti odluku da li ćemo ići i koju poziciju ćemo tamo imati – rekao je Vučić.

Govoreći o odnosima Srbije i RS, Vučić je istakao da RS nikada neće izdati, niti iznevjeriti, kako to neki govore, niti će bilo kada uzvraćati jezikom mržnje na takve optužbe.

Upravo se čita:  Superbogata Bosanka kupila devet hektara zemlje na Hvaru i osmislila plan, Hvarani na rubu živaca: "Ne vjerujemo joj"

– Svi u RS znaju da je Srbija posljednjih godina za RS učinila više nego ikada i da ima svega nekoliko opština u kojima nemamo projekat iz Srbije. Mi ćemo uvijek biti uz narod u RS – poručio je Vučić.

Na pitanje kako komentariše svojevrsnu poplavu specijalnih izaslanika za Zapadni Balkan, Vučić je odgovorio da se plaši da je, što je ta poplava veća, sve manje dobrih rješenja i prijedloga za region.

Upravo se čita:  U susret sezoni: Cijena flaširane vode u Dubrovniku oko 10 maraka

– Puno babica, kilava djeca. Tako mi se ponekad čini, ali vidjet ćemo. Veoma je važno da o svemu razgovaramo u parlamentu Srbije, sa članovima Vlade, ali i sa zemljama u okruženju da vidimo šta možemo da uradimo – rekao je Vučić.

Komentarišući nastavak dijaloga Beograda i Prištine u Briselu, predsjednik Srbije naveo je da se nada da će nekakav prvi dogovor o konkretnim problemima biti postignut, ističući da bi to bilo značajno, prenosi Srna.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Bošnjački povratnici u Trebinju uznemireni: ‘Policija druge države ponovo u BiH, pozivamo institucije na hitnu reakciju’

Helikopter sa posadom Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije ovog će ljeta biti stacioniran u Trebinju, na jugu Bosne i Hercegovine. Kako...

Još vijesti za vas