Subota, 10 lipnja, 2023

Vučić: Pa što bismo sada bili za teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine

Nemojte propustiti

Kazao je kako “jučer biti uzdržan je bilo isto kao da su bili za prijem Kosova”.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će nakon jučerašnjeg glasanja u Vijeću Evrope za članstvo Kosova u tu organizaciju doći do dubinskih i suštinskih promjena u vanjskoj politici Srbije.

“Neću da donosim odluke na prečac. Zato sam rekao potrebne su nam tri nedjelje ili četiri da sačinimo prijedlog, onda nacrt, pa prijedlog strategije i onda ćemo to početi polako da primjenjujemo. Jer to ‘mnogo si dobar, mnogo vas volimo, mnogo ste pametni, ali znate, mi baš ne priznajemo vaš teritorijalni integritet, ali vi priznajte naš’. Stvarno? Jeste li sami to smislili ili vam je neko pomogao? E sad ćemo da se drugačije odnosimo, odnosno, odnosit ćemo se fer, najprije, princip i poštovanje povelje UN i međunarodno javno-pravnih normi, a u prva dva principa, onako kako vi prema nama, tako mi prema vama ili ti poštovanje, principa, reciprociteta”, rekao je Vučić.

Upravo se čita:  Vlasnica frizerskog salona u očaju, nudi platu skoro 2.400 KM: "Ne mogu naći radnicu, radim 12 sati dnevno"

Istaknuo je da je “više od 70 hiljada puta izrazio potvrdu teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine“, da je BiH uzdržana oko teritorijalnog integriteta Srbije.

“Pa dobro ako ste uzdržani, samo nemojte više da dolazite na konferenciju za novinare da me pitate bilo šta. Pošto sam uzdržan od komentara na sve. Tako da mislim da je to nešto što je uobičajno i što je normalno. Nema tu ljutnje, tu ima samopoštovanja, poštovanja naroda koji predstavljate, i poštovanja onoga što je za nas svetinja, a to je Srbija”, poručio je Vučić.

Upravo se čita:  Popili dvije kafe u Biogradu pa doživjeli šok: "Odbila sam platiti i krenulo je natezanje"

Kazao je kako “jučer biti uzdržan je bilo isto kao da su bili za prijem Kosova”.

“Zašto bismo mi hrlili da štitimo nečiji integritet po svaku cijenu? Možemo i da ćutimo ako su ti ljudi izričito protiv integriteta Srbije”, rekao je Vučić.

Pročitajte još

Izdvajamo

Novi trošak za Bosance i Hercegovce: Evo koliko će se plaćati ulaz u EU i Veliku Britaniju

Ovaj potez posebno pogađa građane Bosne i Hercegovine, imajući u vidu da je Hrvatska, članica EU, još uvijek najpopularnija...

Možda vas zanima i ovo