Utorak, 5 prosinca, 2023

Vučić: Podržavamo teritorijalni integritet BiH! Amanpour: Da li to onda znači da ne podržavate Dodika?!

Uvijek sam bio veoma odgovoran i ozbiljan kada je riječ o Bosni i Hercegovini. Uvijek sam podržavao teritorijalni integritet BiH…, isticao je Vučić, a onda je uslijedilo (ne)očekivano pitanje

Preporučeno

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući na CNN-u u emisiji sa Christiane Amanpour naglasio je da podržava teritorijalni integritet Bosne i Hercegovina, ali i Dejtonski mirovni sporazum.

Na konstataciju poznate novinarke da li to znači da onda ne podržava lidera SNSD-a Milorada Dodika, koji taj integritet stalno dovodi u pitanje najavljujući otcjepljenje entiteta Republika Srpska, Vučić je poručio da mu se “ne stavljaju riječi u usta”, prenosi N1.

Upravo se čita:  Slovenija je masovno kažnjavala ljude u koroni. Sad im vraća novac i briše dosjee!

Konstantna je destabilizacija u BiH?

– Uvijek sam bio veoma odgovoran i ozbiljan kada je riječ o Bosni i Hercegovini. Uvijek sam podržavao teritorijalni integritet BiH…

Znači onda ne podržavate Dodika?

– Nemojte mi stavljati vaše riječi u usta. Ja kažem da podržavam teritorijalni integritet BiH i Dejtonski mirovni sporazum. To nikada nisam dovodio u pitanje.

Kad Novak Đoković napiše na kameri, na jednom turniru, da je “Kosovo srce Srbije” i da se “zaustave neredi”, da li to odmaže ili pomaže situaciji?

Upravo se čita:  Slovenija uvodi rigorozne mjere u saobraćaju

Vjerujem da je Đoković govorio iz srca. Devedeset i devet posto ljudi u Srbiji u to vjeruje. Mi političari moramo biti racionalni i pragmatični. Znači da dođemo do rješenja pregovorima. Moramo biti konstruktivni da osiguramo da Srbi i Albanci više ne pate – odgovorio je Vučić.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Ministar o jednokratnoj pomoći iz EU: Uvjete ispunilo 152.488 domaćinstava, slijedi utvrđivanje finalne liste i iznosa

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić je u obraćanju javnosti kazao da pravo na pomoć Evropske unije...

Možda vas zanima i ovo