Petak, 24 svibnja, 2024

Vučić: Podržavamo teritorijalni integritet BiH! Amanpour: Da li to onda znači da ne podržavate Dodika?!

Preporučeno

Uvijek sam bio veoma odgovoran i ozbiljan kada je riječ o Bosni i Hercegovini. Uvijek sam podržavao teritorijalni integritet BiH…, isticao je Vučić, a onda je uslijedilo (ne)očekivano pitanje

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući na CNN-u u emisiji sa Christiane Amanpour naglasio je da podržava teritorijalni integritet Bosne i Hercegovina, ali i Dejtonski mirovni sporazum.

Na konstataciju poznate novinarke da li to znači da onda ne podržava lidera SNSD-a Milorada Dodika, koji taj integritet stalno dovodi u pitanje najavljujući otcjepljenje entiteta Republika Srpska, Vučić je poručio da mu se “ne stavljaju riječi u usta”, prenosi N1.

Upravo se čita:  Mali maturanti zapalili krov škole

Konstantna je destabilizacija u BiH?

– Uvijek sam bio veoma odgovoran i ozbiljan kada je riječ o Bosni i Hercegovini. Uvijek sam podržavao teritorijalni integritet BiH…

Znači onda ne podržavate Dodika?

– Nemojte mi stavljati vaše riječi u usta. Ja kažem da podržavam teritorijalni integritet BiH i Dejtonski mirovni sporazum. To nikada nisam dovodio u pitanje.

Kad Novak Đoković napiše na kameri, na jednom turniru, da je “Kosovo srce Srbije” i da se “zaustave neredi”, da li to odmaže ili pomaže situaciji?

Upravo se čita:  Na šta se to spremaju? Građanima Srbije masovno stižu pozivi za vojsku

Vjerujem da je Đoković govorio iz srca. Devedeset i devet posto ljudi u Srbiji u to vjeruje. Mi političari moramo biti racionalni i pragmatični. Znači da dođemo do rješenja pregovorima. Moramo biti konstruktivni da osiguramo da Srbi i Albanci više ne pate – odgovorio je Vučić.

Izdvajamo

Izdvajamo

Ovo je nastradali mladić: Motociklista poginuo u sudaru kod Laktaša

U teškoj saobraćajnoj nesreći rano jutros kod Laktaša poginuo je motorista Kristian Daić (35) iz Bosanskog novog (Novog Grada). Nesreća...

Još vijesti za vas