Utorak, 25 lipnja, 2024

Vučić prizao: Novac koji imamo je zahvaljujući investicijama iz EU

Preporučeno

“Nemojte da smetnete sa uma da novac koji imamo, imamo zahvaljujući ogromnom broju investicija i podršci iz EU”, rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je na samitu lidera EU i Zapadnog Balkana, koji je održan u Briselu u petak, 16 lidera država ili vlada govorilo o neophodnosti usklađivnaja Srbije sa spoljnom politikom EU prema Rusiji.

Upravo se čita:  Crna Gora podigla optužnicu protiv policajca zbog ratnog zločina u BiH

Vučić je kazao da ne treba da „odemo u drugu krajnost“ i da „pomislimo da možemo da pronađemo zamjenu za tržišta i partnere“ u Evropi, ističući da je Srbija na evropskom putu.

“Vidim da u Srbiji postoji histerija protiv EU, samo želim ljudima da kažem – lijepo je to kad uz pivo gledamo TV i možemo da opsujemo, super je to, ali nemojte da smetnete sa uma da novac koji imamo, imamo zahvaljujući ogromnom broju investicija i podršci iz EU”, rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Upravo se čita:  Paprene cijene na Jadranu: Kugla sladoleda osam maraka, parking 200 eura dnevno

On je dodao da 300.000 ljudi radi direktno u stranim kompanijama, a “indirektno” 500.000, i da su bar dvije trećine tih kompanija iz EU.

“Iako oni ne žele da čuju koliko je nama važno da sami odlučujemo o sankcijama i koliko su nam i Kinezi i Rusi značajni, mi nastavljamo evropski put”, rekao je Vučić.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Evo kako izgleda gradilište Džekine zgrade u Sarajevu

U Sarajevu je u jesen prošle godine počela izgradnja stambeno-poslovnog objekta Premier Park. U međuvremenu su radovi tekli punom parom,...

Još vijesti za vas