Četvrtak, 23 svibnja, 2024

Vučić se suočio sa stvarnošću: Ne možemo spriječiti usvajanje rezolucije o Srebrenici, nemamo nikakve šanse

Preporučeno

“Od nedjelje uvečer, ponedjeljka bit ću u Njujorku gdje ću se boriti za istinu znajući da nemamo nikakvu šansu da pobijedimo”, rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić konačno se sinoć suočio s činjenicama i priznao da Srbija ne može spriječiti usvajanje rezolucije o genocidu u Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.

Govoreći sinoć u Ruskom domu u Beogradu na temu “Ponovno vrednovanje historijskih činjenica i otpor slobodarskih naroda”, Vučić je optužio “zapadni blok” za namjeru da kroz tu rezoluciju eliminira Republiku Srpsku kao entitet unutar Bosne i Hercegovine.

Upravo se čita:  Puljić: Opet Željka Cvijanović poslala nešto u UN, s potpisom Stevandića

Naglasio je da se suočava s jednim od najtežih perioda u svojoj političkoj karijeri i najavio put u New York kako bi se “borio za istinu”, unatoč svijesti da je šanse za uspjeh minimalne.

“Od nedjelje uvečer, ponedjeljka bit ću u Njujorku gdje ću se boriti za istinu znajući da nemamo nikakvu šansu da pobijedimo”, rekao je Vučić.

Upravo se čita:  Ministar Helez: Ne bi bilo loše da se EUFOR-u ne produži mandat u BiH, jer bi došao NATO

“Očekivao sam, i možda vjerovao, da će prijedlog rezolucije biti povučen. No, ono što branimo i nećemo dopustiti da bude narušeno su čast, Republika Srpska i Republika Srbija”, dodao je Vučić.

Podsjećamo, nakon što je prvobitno odgođen, srpski sabor održat će se 8. juna u Beogradu, a nakon glasanja u Generalnoj skupštini UN-a o rezoluciji o genocidu u Srebrenici.

Upravo se čita:  Cvijanović: Konaković urušava odnose s prijateljskim zemljama, MVP nije njegova “ćaćevina”

Ovaj datum je rezultat dogovora predsjednika bh. entiteta Republika Srpska (RS) Milorada Dodika i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Oni su najavili da će termin održavanja sabora biti utvrđen nakon što bude poznat datum glasanja o rezoluciji.

Izdvajamo

Izdvajamo

Promovirano 98 kadeta Granične policije BiH

Savjetnik predsjedateljice Vijeća ministara BiH Mate Lončar obratio se danas uime predsjedateljice Vijeća ministara BiH Borjane Krišto u Mostaru...

Još vijesti za vas