Petak, 1 prosinca, 2023

Vučić: Situacija na Kosovu najkomplikovanija i najopasnija do sada

Vučić je pozvao predstavnike međunarodne zajednice da preduzmu sve potrebne mjere kako bi bili spriječeni opasni i neodgovorni potezi Prištine

Preporučeno

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je razvoj situacije na Kosovu najkomplikovaniji i najopasniji do sada.

Dodao je i da su događaji od 24. septembra najjasniji pokazatelj namjere Prištine da onemogući bilo kakav dogovor sa Beogradom i normalan život Srba na sjeveru Kosova, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Vučić je tokom razgovora sa ministrom vanjskih poslova Danske Larsom Lekeom Rasmusenom rekao da je Srbija spremna da radi na nastavku dijaloga, uz posredstvo Evropske unije, i podsjetio da je Beograd sproveo sve svoje obaveze koje proističu iz Briselskog sporazuma.

Upravo se čita:  Premijerka HNK: Ne želim da ičije dijete, pa tako ni moja tri sina, ikada bude primorano napustiti BiH

On je naglasio značaj daljeg međunarodnog prisustva na Kosovu.

Vučić je pozvao predstavnike međunarodne zajednice da preduzmu sve potrebne mjere kako bi bili spriječeni opasni i neodgovorni potezi Prištine, kako bi se zaštilo srpsko stanovništvo i kako bi se pripadnici specijalne kosovske policije povukli sa sjevera Kosova.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Poslodavci apeluju da se ne povećava cijena električne energije privrednim društvima u FBiH

Odluka Vlade FBiH kojom se u skladu sa novim Zakonom o električnoj energiji, proglašava stanje ugrožene sigurnosti snabdijevanja električnom...

Možda vas zanima i ovo