Nedjelja, 1 listopada, 2023

Vučić: Situacija u BiH će biti mnogo ozbiljnija i teža nakon 12. ili 13. jula

Autor:N1

Preporučeno

Vučić se situacije u Bosni i Hercegovini dotakao tek kratko, prilikom odgovaranja na novinarska pitanja.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se danas javnosti kako bi komentarisao aktuelnu situaciju u ovoj zemlji i na Kosovu, prilikom čega je Albina Kurtija optužio za “etničko čišćenje Srba”. O situaciji u Bosni i Hercegovini iznio je neobičnu opasku, za koju je izostalo dodatno pojašnjenje.

Upravo se čita:  Helez: Ne mogu da shvatim da neko ide u džamiju, a da je opterećen krađom i korupcijom

U današnjem obraćanju, Vučić se situacije u Bosni i Hercegovini dotakao tek kratko, prilikom odgovaranja na novinarska pitanja.

“Imamo mi mnogo većih briga od vaših podsmijeha”, rekao je Vučić novinarima, pa nastavio: “A to je i situacija na Kosovu, a danas nisam želio da govorim o situaciji u Bosni i Hercegovini i Republici Srpskoj, jer vjerujem da će tamo situacija biti mnogo ozbiljnija i teža poslije dvanaestog ili trinaestog jula”.

Upravo se čita:  Vučić: Situacija na Kosovu najkomplikovanija i najopasnija do sada

Sa ovom opaskom Vučić je završio konferenciju i odmah se udaljio, pa je izostala prilika za dodatna potpitanja novinara.

Podsjetimo, između ostalog, Vučić je danas najavio i da će tražiti hitnu sjednicu Vijeća sigurnosti UN-a zbog situacije na Kosovu, gdje, kako je rekao, traje ‘akcija progona i etničkog čiščenja koju provodi prištinski režim nad srpskim narodom’.

Upravo se čita:  Milorad Dodik je bio donedavno nedodirljiv. Više nije

Priština je, prema njegovim riječima, donijela odluku da svi viđeniji Srbi koji bi mogli na bilo koji način da budu tačka otpora Kurtijevom režimu, budu uhapšeni, ubijeni ili sklonjeni sa Kosova.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Dvojica muškaraca pretukli 25-godišnju Amiru ispred “Binga”: Njena djeca sve to morala gledati

Još jedan nemili događaj dogodio se u Živinicama ispred TC Bingo u naselju Suha. Kako saznaje portal Crna-Hronika mlada...

Možda vas zanima i ovo