Petak, 14 lipnja, 2024

Vučić: Situacija u BiH će biti mnogo ozbiljnija i teža nakon 12. ili 13. jula

Autor:N1

Preporučeno

Vučić se situacije u Bosni i Hercegovini dotakao tek kratko, prilikom odgovaranja na novinarska pitanja.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se danas javnosti kako bi komentarisao aktuelnu situaciju u ovoj zemlji i na Kosovu, prilikom čega je Albina Kurtija optužio za “etničko čišćenje Srba”. O situaciji u Bosni i Hercegovini iznio je neobičnu opasku, za koju je izostalo dodatno pojašnjenje.

Upravo se čita:  Vučić se obratio Ambasadi SAD u Sarajevu: Zanima ga imovina države BiH

U današnjem obraćanju, Vučić se situacije u Bosni i Hercegovini dotakao tek kratko, prilikom odgovaranja na novinarska pitanja.

“Imamo mi mnogo većih briga od vaših podsmijeha”, rekao je Vučić novinarima, pa nastavio: “A to je i situacija na Kosovu, a danas nisam želio da govorim o situaciji u Bosni i Hercegovini i Republici Srpskoj, jer vjerujem da će tamo situacija biti mnogo ozbiljnija i teža poslije dvanaestog ili trinaestog jula”.

Upravo se čita:  Premijer Nikšić: Ima prostora da se Federacija BiH dodatno zaduži

Sa ovom opaskom Vučić je završio konferenciju i odmah se udaljio, pa je izostala prilika za dodatna potpitanja novinara.

Podsjetimo, između ostalog, Vučić je danas najavio i da će tražiti hitnu sjednicu Vijeća sigurnosti UN-a zbog situacije na Kosovu, gdje, kako je rekao, traje ‘akcija progona i etničkog čiščenja koju provodi prištinski režim nad srpskim narodom’.

Upravo se čita:  Osipaju se redovi u vladajućoj koaliciji u RS-u: Nenadićeva stranka na udaru SNSD-a?

Priština je, prema njegovim riječima, donijela odluku da svi viđeniji Srbi koji bi mogli na bilo koji način da budu tačka otpora Kurtijevom režimu, budu uhapšeni, ubijeni ili sklonjeni sa Kosova.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Kakvu “tajnu” krije ministar Helez i šta ćemo vidjeti u BiH? “Nabavljamo nešto što nema niko u regionu”

Zukan Helez, ministar odbrane Bosne i Hercegovine, posjetio je danas fabriku Igman Konjic i tom prilikom između ostalog govorio...

Još vijesti za vas