Utorak, 16 srpnja, 2024

Vučić: Za tri do četiri mjeseca bit će najgora situacija od Drugog svjetskog rata

Preporučeno

- To je dobro dok se to događa negdje drugdje, tako oni misle. Dugoročno, ne vidim rješenje jer se stvari menjaju, neki se odupiru tim promjenama - rekao je Vučić za RTS.

Aleksandar Vučić, srbijanski predsjednik, gostujući na RTS-u, kazao je da očekuje da će za tri do četiri mjeseca biti najgora situaciju u svijetu još od Drugog svjetskog rata.

Rekao je da ima puno žarišta, te da na to velike sile gledaju po principu “dobro je dok ste to događa negdje drugo”.

Upravo se čita:  Nevrijeme u Sloveniji: Padao grad veličine jajeta

– To je dobro dok se to događa negdje drugdje, tako oni misle. Dugoročno, ne vidim rješenje jer se stvari menjaju, neki se odupiru tim promjenama – rekao je Vučić za RTS.

Vučić je rekao da postoje brojna kršenja međunarodnih ugovora.

– Ali šta da radite, ta vrsta licemerja i igra međunarodne politike, ko je jači – tlači, i to je to. To je osnovni princip međunarodne politike, tako da se mi ostavimo svih njihovih priča o međunarodnom pravu. Mi mali se moramo držati međunarodnog prava jer nam je to jedino za šta se možemo uhvatiti, a ovi veliki, oni će se tući i tući, i bit će sve jače i bit će sve gore. U narednim mjesecima očekujem da bude najteža situacija u svijetu poslije Drugog svjetskog rata pa do danas – zaključio je Vučić.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Komarnici kao unosan biznis u BiH: Majstori zarađuju i do 1000 KM sedmično

Posljednjih godina, biznis s komarnicima za prozore i vrata postao je izuzetno unosan širom Bosne i Hercegovine. Samostalni majstori u...

Još vijesti za vas