Utorak, 27 veljače, 2024

Vulić najavila inicijativu za smjenu Heleza i poručila “Trojki” da su se mnogo prevarili i zaigrali

Autor:Srna

Preporučeno

Vulić je istakla nezadovoljstvo ponašanjem i ucjenama "Trojke" koja je koalicioni partner SNSD-a.

Šefica Kluba zastupnika SNSD-a u Parlamentu Bosne i Hercegovine Sanja Vulić najavila je da će taj klub i Klub Srba u Zastupničkom domu Parlamenta BiH uputiti inicijativu za smjenu ministra odbrane BiH Zukana Heleza. Istakla je nezadovoljstvo ponašanjem i ucjenama “Trojke” koja je koalicioni partner SNSD-a.

– Sevlid Hurtić, a ne Denis Šulić – bila je vaša ucjena, a naš kompromis. Ekipa iz “Trojke” očigledno smatra da mi treba da prihvatamo pravila isključivo koja oni definišu ili njihovi prijatelji iz međunarodne zajednice. Tu su se mnogo prevarili i zaigrali. Niko neće igrati po bilo čijim pravilima. Možemo razgovarati i dogovarati se samo na temelju Dejtonskog sporazuma i dejtonske BiH, poštujući njen teritorijalni integritet i suverenitet, i nikako drugačije – poručila je Vulić u izjavi za Srnu.

Upravo se čita:  Dodik se sastao s Putinom, evo šta o tome kažu iz OHR-a

Jučerašnji dolazak predsjednika stranaka “Trojke” u Banju Luku povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine je nazvala “provokacijom najranjivije kategorije društva u RS-u, pripadnika Vojske RS-a”.

Inicijativu za smjenu Heleza najavila je pošto je on ranije ove sedmice izjavio da u RS-u postoje paravojni kampovi, što vlasti tog entiteta poriču. Obavještajno-sigurnosna agencija (OSA) je obavijestila Vijeće ministara da takvi kampovi ne postoje kao i to da u Bosni i Hercegovini ne postoje paravojne formacije.

Upravo se čita:  Poslodavci u FBiH insistiraju na zakonu o zapošljavanju stranaca, ali i da se "srede" evidencije nezaposlenih

Na Helezove izjave reagirao je i predsjednik RS-a Milorad Dodik kazavši jučer da nijedna odluka iz sektora odbrane neće proći u Vijeću ministara BiH dok je Zukan Helez ministar.

Zanima li vas ovo?

Izdvajamo

Izdvajamo

Keramičari naplaćivali od 10 do 12 KM po kvadratu, sada mnogo skuplje

U Bijeljini u posljednje dvije godine nisu zabilježeni smanjena potražnja, niti pad cijena stanova. Naprotiv, rast cijena nekretnina pratila...

Još vijesti za vas