Utorak, 25 lipnja, 2024

Vulić optužila Schmidta da izmišlja, ne ćaska s Dodikom, već sa opozicijom u RS

Preporučeno

Zastupnica SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je da je “Christian Schmidt ohrabren sastancima sa opozicijom, počeo da izmišlja i neke pozive po sistemu `što je babi milo…`”.

“Izmisliti da te Milorad Dodik zvao na razgovor i to na svoje imanje je čista iluzija. Schmidt je ljubomoran na lik Milorada Dodika i činjenicu da ni on, ni čestiti narod Republike Srpske nikada neće prihvatiti nekog turistu za tutora. S toga ću podsjetiti Schmidta na njemačku poslovicu: ‘Ljubomora je zla kći iz dobre kuće'”, kazala je Vulić.

Upravo se čita:  Počelo gašenje računa firmama sa američke “crne liste”

“Dio opozicije, koji se sastaje s njim, politički i idejno je izgubljen i raštimovan i to je njihov problem, ali zbog toga ne smiju ugrožavati poziciju Republike Srpske. Međutim, svojim nepromišljenim potezima i idolopoklonstovom strancima i političkom Sarajevu oni to otvoreno rade što je veoma opasno, posebno nakon Schmidtovog priznanja da je njegov cilj da nakon 30 godina dejtonske strukture budu prošlost”, kazala je Vulić.

Upravo se čita:  Dodik: "Bosanski može samo biti lonac, a možda i kafa, država ne"

“Glas za one iz opozicije koji se sastaju i ćaskaju sa Schmidtom, a sve s ciljem dobijanja podrške njihovim kandidaturama, glas je za ukidanje dejtonske BiH i postojanja Republike Srpske”, kazala je Vulić.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Je li moguća prosječna plata od 2.000 maraka?

Ekonomisti poput Zorana Pavlovića ističu da je potrebno resetovati ekonomski sistem kako bi se osiguralo da radna snaga dobije...

Još vijesti za vas