Utorak, 18 lipnja, 2024

Vulić osula paljbu po Murphyju: Jasna nam je tvoja poruka! Možemo samo reći: Ne daj Bože da se ti nešto pitaš

Preporučeno

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentrane skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je Srni da je nezapamćena i neviđena arogancija Michaela Murphyja, diplomate u tuđoj zemlji, da sa brda iznad Sarajeva poručuje legalno, voljom naroda izabranom predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku da se obrati Ambasadi SAD u BiH ako ima neki problem u vezi sa preletima američkih aviona u vazdušnom prostoru BiH.

“Jasna nam je njegova poruka i njegovo poimanje demokratije. Možemo samo reći: ‘Ne daj Bože da se on nešto pita’. Murphy bi trebao da zna da partnerstvo i demokratija nisu njegova sila. BiH je sastavljena od dva entiteta i tri naroda, a to što pored njega na Grdonju stoji jedan član Predsjedništva i jedan ministar, koji pogledom ka nebu traže američke bombarder u preletu, usplahireni kao da su se nešto pitali, a ne statirali znači samo jedno – pokušaj omalovažavanja jednog entiteta i jednog naroda. Za njegovu informaciju, BiH ne čini jedan entitet, niti jedan narod, kao što ni Predsjedništvo BiH ne čini jedan član, a Savjet ministara jedan ministar”, naglasila je Vulićeva.

Upravo se čita:  Osipaju se redovi u vladajućoj koaliciji u RS-u: Nenadićeva stranka na udaru SNSD-a?

Ona je dodala da Michael Murphy ili ne prati medije u Republici Srpskoj ili čita cenzurisane tekstove koje mu serviraju njegovi zaposleni Bošnjaci, pa ne vidi da su svi iz Republike Srpske jasno i glasno rekli da ne žele strah, niti oživljavanje bolnih ratnih uspomena kada su na teritoriju Republike Srpske i dijela FBiH iz tih istih aviona sipali osiromašeni uranijum.

Upravo se čita:  Vučić se obratio Ambasadi SAD u Sarajevu: Zanima ga imovina države BiH

“Očigledno da Michael Murphy misli da je on Amerika, ali na sreću Srba i Republike Srpske nije. Mi iz Republike Srpske uvijek ćemo razgovarati sa zvaničnim Washingtonom, a ne sa poslušnikom i filijalom SDA, što Murphy nesporno jeste pa s toga i priređuje razne cirkuse u BiH”, istakla je Vulićeva.

Ona je rekla da sumnja da je Murphy sa Grdonja kao fotograf amater imao priliku da uslika bombardere, jer u njegovoj viziji demokratije bombarderi su znak prijateljstva, a tako ih predstaviti ne bi uspio ni fotograf “profesionalac”.

Upravo se čita:  Arnel Isak najavio pjesmu o svom ocu: "Armija Rame Isaka, čuvaće te Bosno Snaga naroda"

“Šta je pravo prijateljstvo i domaćinstvo, mislim da Murphy nikada neće spoznati jer je sam sebe diskvalifikovao u Republici Srpskoj”, poručila je Vulićeva.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

U susret sezoni: Cijena flaširane vode u Dubrovniku oko 10 maraka

Dolazak turista i početak sezone dodatno je povećao cijene u Dubrovniku? Cijene sladoleda variraju ovisno o mjestu. Dok je razlika...

Još vijesti za vas