Srijeda, 24 travnja, 2024

Za 0,80 dolara – Bogati Kinez prodaje svježi vazduh u limenkama!

Preporučeno

Dok se Kina bori sa jednim od najgorih perioda zagađenja zraka, pojedini njeni stanovnici su došli na ideju da iskoriste ovaj problem. Chen Guangbiao, za kojeg se vjeruje da je jedan od najbogatijih ljudi u Kini, počeo je prodavati svjež zrak u limenkama za 0,80 dolara.

Svježi vazduh u limenkama
Svježi vazduh u limenkama

Konzervirani zrak se navodno može kupiti u različitim okusima koji su nazvani neobičnim imenima, kao što su netaknuti Tibet ili postindustrijski Tajvan. Kupac zrak iz konzerve može popiti ili ga inhalirati, prenosi Hrt.

Upravo se čita:  Hit na društvenim mrežama: Pjevao u autobusu 14 sati na putu od Sarajeva do Beča

Chen je kazao kako je želio pokazati da je zrak toliko zagađen da ideja o konzerviranom svježem zraku i nije neostvariva.

Chen je o svom izumu govorio još prošle godine hvaleći se da je koristan za zdravlje te da produžava život. Prema pisanju Huffington Posta, kineski milioner je konzervirani zrak počeo prodavati još u septembru 2012., a u posljednje vrijeme mu posao ide veoma dobro jer Kina bilježi rekordnu zagađenost.

Upravo se čita:  Kupovao traktor preko interneta pa ostao bez traktora i para

vazduh-konzerva2

Zagađenje zraka je 40 puta veće od normalnog, a stanovnici Pekinga su upozoreni da ne izlaze iz zatvorenih prostorija.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Na granici nije prijavio 45.000 eura: Kažnjen je s 12.000 eura!

Na graničnom prijelazu Stara Gradiška ovlašteni carinski službenici spriječili su pokušaj unosa 45.000,00 eura, objavila je Carinska uprava Republike...

Još vijesti za vas