Srijeda, 29 svibnja, 2024

Za sobom ostavio suprugu i troje djece, imao je samo 44 godine: Tužan kraj potrage za podoficirom Vojske Srbije

Preporučeno

Nastradali M. T. imao je 44 godine. Rođen je na Cetinju, a u profesionalnoj službi Vojske Srbije bio je od 2000. godine. Više puta je odlikovan i nagrađivan za rezultate koje je postigao u službi.

Tijelo podoficira Vojske Srbije M. T. pronađeno je jutros u kanalu Dunav-Tisa-Dunav. Tijelo su izvukli ronioci 72. brigade za specijalne operacije, zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije, piše Telegraf.rs.

On je nastradao prilikom jučerašnje realizacije redovnih vježbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu. Vježba je pošla po zlu i M. T. je završio ispod površine vode kanala DTD.

Upravo se čita:  Drama na letu za Hrvatsku: Nasilno pokušao ući u pilotsku kabinu aviona

Juče je teško povrijeđen i stariji vodnik B. V. i on je prevezen na Vojnomedicinsku akademiju, gdje je sinoć operisan. Nakon izvršene operacije, on se nalazi na odjeljenju intenzivne njege.

Nastradali M. T. imao je 44 godine. Rođen je na Cetinju, a u profesionalnoj službi Vojske Srbije bio je od 2000. godine. Više puta je odlikovan i nagrađivan za rezultate koje je postigao u službi.

Upravo se čita:  "Kafa 6 KM, mineralna voda čak 14" - I u crnogorskom ljetovalištu vrtoglave cijene: 'Ovo je klasično udaranje po ušima'

Bio je oženjen i iza sebe je ostavio troje djece.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović formirao je komisiju za ispitivanje događaja, koja ima zadatak da sagleda sve okolnosti i utvrdi uzrok njegovog nastanka. Stručne komisije za ispitivanje događaja formirali su i komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO i komandant 72. brigade za specijalne operacije.

Upravo se čita:  Kosovo postalo pridruženi član NATO, jedna članica bila protiv

Na lice mjesta izašli su predstavnici Višeg javnog tužilaštva u Pančevu i ovlašćena službena lica vojne policije.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Dnevnice berača malina kreću se od 70 do 100 KM

U Podrinju je započela berba ovogodišnjeg roda malina, ali uz nadu u bolju naplatu od prošle godine, proizvođači su...

Još vijesti za vas