Srijeda, 24 travnja, 2024

Zabilježeno u BiH: Vozač kamiona polomio rampu na pružnom prelazu

Preporučeno

"Vozač kamiona prešao je preko putnog prelaza uprkos aktiviranom svetlosnom signalu, koji je najavljivao prolazak voza i pri tome udario i polomio polubranik.

Na pružnom prelazu Vrbanja u Banjaluci ponovo je juče zabilježen incident, kada je uprkos signalizaciji da se voz približava, vozač kamiona prešao te polomio rampu.

Kako se vidi na sminku, koji su objavile Željeznice Republike Srpske, ne poštujući aktiviranu svetlosnu i drumsku signalizaciju, vozač kamiona je ugrozio sopstvenu, ali i bezbjednost odvijanja drumskog i željezničkog saobraćaja.

“Vozač kamiona prešao je preko putnog prelaza uprkos aktiviranom svetlosnom signalu, koji je najavljivao prolazak voza i pri tome udario i polomio polubranik.

Upravo se čita:  Srbijanski stručnjaci raskrinkali Dodikov skup: Ni blizu 50 hiljada, ovo je djetinjasto

Željeznice Republike Srpske nastoje i uspevaju da u što kraćem vremenskom roku saniraju, poprave i zamene svaki, namerno ili ne, polomljen i uništen polubranik ili bilo koji deo elektronskog uređaja osiguranja, i u te svrhe ulažu značajna finansijska sredstva”, navodi se na stranici Željeznica RS.

Upravo zbog toga su ponovo apelovali na sve učesnike u saobraćaju i podsjetili na obavezu poštovanja saobraćajnih propisa i odgovorno ponašanje prilikom prelaska preko pruge, čime će se, navode, izbjeći, ali i smanjiti broj nezgoda i udesa na putnim prelazima, koji mogu imati tragične posljedice za sve učesnike u saobraćaju.

Upravo se čita:  Nastavlja se suđenje Dodiku i Lukiću, svjedoče dva svjedoka Tužilaštva BiH

Podsjećamo, prije samo nekoliko dana je na istom pružnom prelazu zabilježen incident prelaska preko pruge uprkos činjenici da su zvučni signali najavljivali dolazak voza, a rampa je bila spuštena.

Tada je, kao što se vidi na snimku koji su objavile Željeznice Republike Srpske, dječak na električnom trotinetu iščupao je spuštenu rampu i na taj način, osim što je ugrozio svoju bezbjednost, nanio štetu imovini ŽRS.

Upravo se čita:  Detalji pronalaska otete djevojčice u BiH, uskoro se vraća majci u Njemačku

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Na granici nije prijavio 45.000 eura: Kažnjen je s 12.000 eura!

Na graničnom prijelazu Stara Gradiška ovlašteni carinski službenici spriječili su pokušaj unosa 45.000,00 eura, objavila je Carinska uprava Republike...

Još vijesti za vas