Četvrtak, 23 svibnja, 2024

Zadovoljni urodom trešnje, kažu da je prodaju po 2 KM

Autor:Fena

Preporučeno

Prema riječima jednog od proizvođača Bakije Ribića uspijeće da pokriju troškove prinosa ali i da se samostalno snalaze kada je distribucija u pitanju

Ovogodišnji urod trešnje nadmašio je sva očekivanja na području Brčko distrikta. Voćari su zadovoljni kvalitetom voća i njegovom distribucijom.

Vremenski uslovi posljednjih dvadesetak dana pogodovali su urodu trešnje i negdje je rod u odnosu na prošlu godinu povećan čak za 100 posto.

Prema riječima jednog od proizvođača Bakije Ribića uspijeće da pokriju troškove prinosa ali i da se samostalno snalaze kada je distribucija u pitanju, jer još uvijek nema organizovanog otkupa plodova tog koštuničavog voća.

Upravo se čita:  Višković priznao: EBRD obustavio finansiranje izgradnje autoputa Koridora 5C kroz RS

– Trenutne veleprodajne cijene se kreću od dvije pa do četiri KM za jedna kilogram a na tržištu se ovo voće prodaje po cijeni od pet do šest KM za jedna kilogram – rekao je Ribić smatrajući da će cijena ovog voća stagnirati u narednom periodu.

Izdvajamo

Izdvajamo

Promovirano 98 kadeta Granične policije BiH

Savjetnik predsjedateljice Vijeća ministara BiH Mate Lončar obratio se danas uime predsjedateljice Vijeća ministara BiH Borjane Krišto u Mostaru...

Još vijesti za vas