Ponedjeljak, 29 svibnja, 2023

Zagreb u kolapsu: Rekordna visina snijega u januaru od 1861. godine

Nemojte propustiti

U Zagrebu je na opservatoriju Grič izmjereno čak 57 centimetara snijega, što je, prema podatcima DHMZ-a najviša visina snijega izmjerena u mjesecu januaru od 1861. godine, otkad se na tom opservatoriju provode mjerenja.

Foto: Dnevnik.hr
Foto: Dnevnik.hr

Dosad najviša visina snijega izmjerena u januaru na opservatoriju Grič bila je zabilježena 1955. kada je snježni pokrivač bio visok 49 centimetara, rekla je Hini prognostičarka Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) Nataša Strelec Mahović.

Upravo se čita:  Biljana Srbljanović: Krenula je organizovana PR kampanja za puštanje na slobodu roditelja i dječaka-ubice

Najviše je snijega palo u Gorskom kotaru i sjevernoj Lici te u središnjoj Hrvatskoj. U Slunju je jučer izmjereno 60 centimetara snijega, u Ogulinu 55, a u Zagrebu, u Zračnoj luci 40 centimetara. Snijeg je nastavio padati tokom dana i večeri pa je u 19 sati, primjerice u Ogulinu izmjereno 76 centimetara, u zagrebačkom Maksimiru 68, a na Griču, također u Zagrebu 57. U Karlovcu je visina snijega bila 59 centimetara, u Varaždinu 46, a u Krapini 40.

Upravo se čita:  Poznato hrvatsko ljetovalište uvodi naplatu tuširanja na plaži, zna se i cijena

Snijeg bi na zagrebačkom području te u središnjoj Hrvatskoj trebao uglavnom prestati padati, dok Gorski kotar, prema prognozama DHMZ-a očekuju nove snježne padavine.

Novi snijeg na području Zagreba i većeg dijela središnje Hrvatske očekuje se ponovno u srijedu i četvrtak, dok se za petak predviđa osjetno zahladnjenje pa se očekuje da će se snijeg na tlu zadržati do kraja sljedećeg sedmice.

Upravo se čita:  Drama u Hrvatskoj: S radara nestao avion, potraga u toku

(Hina)

Pročitajte još

Izdvajamo

Mirni skup u Sarajevu: Veliki broj građana odaje počast mladoj Bišćanki Azri Spahić

Građani su položili cvijeće i odali počast stradaloj djevojci Azri Spahić, te uputili podršku njenoj porodici. Veliki broj građana okupio...

Možda vas zanima i ovo