Srijeda, 28 veljače, 2024

Zagreb u kolapsu: Rekordna visina snijega u januaru od 1861. godine

Preporučeno

U Zagrebu je na opservatoriju Grič izmjereno čak 57 centimetara snijega, što je, prema podatcima DHMZ-a najviša visina snijega izmjerena u mjesecu januaru od 1861. godine, otkad se na tom opservatoriju provode mjerenja.

Foto: Dnevnik.hr
Foto: Dnevnik.hr

Dosad najviša visina snijega izmjerena u januaru na opservatoriju Grič bila je zabilježena 1955. kada je snježni pokrivač bio visok 49 centimetara, rekla je Hini prognostičarka Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) Nataša Strelec Mahović.

Upravo se čita:  Policiji predao arsenal oružja: Donio puške, bombe, mine, kapsile i 1.734 metka

Najviše je snijega palo u Gorskom kotaru i sjevernoj Lici te u središnjoj Hrvatskoj. U Slunju je jučer izmjereno 60 centimetara snijega, u Ogulinu 55, a u Zagrebu, u Zračnoj luci 40 centimetara. Snijeg je nastavio padati tokom dana i večeri pa je u 19 sati, primjerice u Ogulinu izmjereno 76 centimetara, u zagrebačkom Maksimiru 68, a na Griču, također u Zagrebu 57. U Karlovcu je visina snijega bila 59 centimetara, u Varaždinu 46, a u Krapini 40.

Upravo se čita:  Vozača Volva carinici pitali ima li šta prijaviti, on rekao da 'nema ništa': Nakon što su otvorili gepek imali su šta vidjeti!

Snijeg bi na zagrebačkom području te u središnjoj Hrvatskoj trebao uglavnom prestati padati, dok Gorski kotar, prema prognozama DHMZ-a očekuju nove snježne padavine.

Novi snijeg na području Zagreba i većeg dijela središnje Hrvatske očekuje se ponovno u srijedu i četvrtak, dok se za petak predviđa osjetno zahladnjenje pa se očekuje da će se snijeg na tlu zadržati do kraja sljedećeg sedmice.

Upravo se čita:  Jak zemljotres u Jadranskom moru: Postoji opasnost od "after" šokova

(Hina)

Zanima li vas ovo?

Izdvajamo

Izdvajamo

Prelazak na ljetno računanje vremena i duži dan: Evo kad se pomiču kazaljke na satu

Prelazak na ljetno računanje vremena dogodit će se krajem marta. U noći sa subote, 30. marta, na nedjelju, 31....

Još vijesti za vas