Nedjelja, 16 lipnja, 2024

Zagreb u kolapsu: Rekordna visina snijega u januaru od 1861. godine

Preporučeno

U Zagrebu je na opservatoriju Grič izmjereno čak 57 centimetara snijega, što je, prema podatcima DHMZ-a najviša visina snijega izmjerena u mjesecu januaru od 1861. godine, otkad se na tom opservatoriju provode mjerenja.

Foto: Dnevnik.hr
Foto: Dnevnik.hr

Dosad najviša visina snijega izmjerena u januaru na opservatoriju Grič bila je zabilježena 1955. kada je snježni pokrivač bio visok 49 centimetara, rekla je Hini prognostičarka Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) Nataša Strelec Mahović.

Upravo se čita:  Mladi konobar koji je sve oduševio: Zaposlio sam se da pomognem baki, da njoj bude lakše

Najviše je snijega palo u Gorskom kotaru i sjevernoj Lici te u središnjoj Hrvatskoj. U Slunju je jučer izmjereno 60 centimetara snijega, u Ogulinu 55, a u Zagrebu, u Zračnoj luci 40 centimetara. Snijeg je nastavio padati tokom dana i večeri pa je u 19 sati, primjerice u Ogulinu izmjereno 76 centimetara, u zagrebačkom Maksimiru 68, a na Griču, također u Zagrebu 57. U Karlovcu je visina snijega bila 59 centimetara, u Varaždinu 46, a u Krapini 40.

Upravo se čita:  Brutalno pretukla nastavnicu biologije jer je njenom sinu zaključila dvojku: "Ne znaš ti ko sam ja"

Snijeg bi na zagrebačkom području te u središnjoj Hrvatskoj trebao uglavnom prestati padati, dok Gorski kotar, prema prognozama DHMZ-a očekuju nove snježne padavine.

Novi snijeg na području Zagreba i većeg dijela središnje Hrvatske očekuje se ponovno u srijedu i četvrtak, dok se za petak predviđa osjetno zahladnjenje pa se očekuje da će se snijeg na tlu zadržati do kraja sljedećeg sedmice.

Upravo se čita:  Usred juna: Pao snijeg u junu, Slovenci prave snješke bijeliće

(Hina)

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Mladi konobar koji je sve oduševio: Zaposlio sam se da pomognem baki, da njoj bude lakše

Konobar Dušan Đorđević oduševio je region nakon što je travel bloger Kristijan Iličić objavio snimak njega na poslu u...

Još vijesti za vas