Subota, 22 lipnja, 2024

Zaharova: Evropa ograđuje Rusiju, ne diže Rusija ‘zavjesu’

Autor:Fena

Preporučeno

– Željezne zavjese neće biti, u krajnjoj mjeri, s naše strane, ne morate se brinuti, EU je ta koja zavjesom ograđuje Rusiju.

Zemlje koje okružuju Srbiju zatvorile su nebo za avion ministra vanjskih poslova Rusije Sergeja Lavrova, zatvorivši tako još jedan kanal komunikacije.

Rekla je to glasnogovornica ruskog Ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova, ističući kako Moskva nije ta koja pravi novu “željeznu zavjesu”, već da je Evropa ta koja ograđuje Rusiju.

Upravo se čita:  Užas u Njemačkoj: Tinejdžerica iz Bosne i Hercegovine oteta i silovana, policija traga za dvojicom muškaraca

– Zemlje koje okružuju Srbiju zatvorile su kanal veze, ne dopustivši prelet avionu Sergeja Lavrova, koji se spremao za posjetu Srbiji – izjavila je Zaharova za italijanski TV kanal La7.

– Ruska delegacija je trebala stići u Beograd radi razgovora. Zemlje-članice Evropske unije i NATO-a zatvorile su zračni prostor, zatvorile su još jedan kanal za komunikaciju – rekla je ona.

Upravo se čita:  U Njemačkoj platili smještaj 4.600 KM, dočekale ih scene kao iz horor filmova

Naglašava kako Rusija ne namjerava podizati “željeznu zavjesu”, ali da to čini Evropska unija.

– Željezne zavjese neće biti, u krajnjoj mjeri, s naše strane, ne morate se brinuti, EU je ta koja zavjesom ograđuje Rusiju.

Vaše greške su u tome što ste previše egoistični, što mislite da ste u centru svijeta, da pored vas na svijetu nema drugih naroda. Nemate moralno pravo da nekoga učite nečemu – poručila je Zaharova, prenose srbijanski mediji.

Upravo se čita:  Na hadžiluku u Meki umrlo više od 550 ljudi

Izvor u ruskom Ministarstvu vanjskih poslova potvrdio je pisanje srbijanskih medija u kojem se navodi da su Bugarska, Sjeverna Makedonija i Crna Gora zatvorile svoj zračni prostor za avion koji je trebao prevesti Lavrova u Beograd.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastat će se danas u 10 sati s ambasadorom Rusije u Beogradu Aleksandrom Bocan-Harčenkom.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

‘Svekrva me nije voljela jer sam muslimanka, a drugi muž otjerao iz kuće’: Burni detalji iz života Selme Bajrami

Privatni život popularne folkerke privlačio je oduvijek veliku pažnju, pogotovo kad se saznalo da ima velike probleme sa bivšim...

Još vijesti za vas