Subota, 20 travnja, 2024

Zahlađenje u BiH: Već tokom noći očekuje se slab snijeg

Preporučeno

Nakon toplog i vjetrovitog vremena u BiH, uskoro možemo očekivati niske temperature, praćene snježnim padavinama. Vremenske neprilike utiču na zdravlje građana. U protekla 72 sata Hitna služba Kantona Sarajevo primila je oko 1.800 pacijenata.

Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Val niskih temperatura i snježnih padavina zahvatio je gotovo cijelu Evropu. U mnogim gradovima avioni su prizemljeni, a škole zatvorene. U BiH, potpuno drugačija slika: vrijeme gotovo proljetno. Ali, tako neće ostati.

Upravo se čita:  BHMeteo najavio zahlađenje i snijeg: "Odbrojavamo zadnje sate ovako vrelog aprilskog vremena"

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa mjestimičnom kišom. Više padavina krajem dana. U noći sa utorka na srijedu, padom temperature, u nižim područjima Bosne očekuje se slab snijeg. Vjetar slab, na sjeveru zemlje sjevernog i sjeverozapadnog smjera, u ostalim područjima zapadni i jugozapadni. Dnevna temperatura od 3 do 9, na jugu zemlje do 12 °C – kažu prognostičari.

Upravo se čita:  Sutra dženaza Midhatu Dedoviću koji je nestao u novembru prošle godine

Hitna služba i domovi zdravlja u Kantonu Sarajevo tokom vikenda imale su pune ruke posla. Pomoć – prvi traže hronični bolesnici.

Vjetar je u protekloj noći pričinio i manje materijalne štete, a toplo i vjetrovito vrijeme u našoj zemlji neće se zadržati još dugo.

Snježne padavine neće biti intenzivne, ali ljekari i meteorolozi preporučuju konzumiranje veće količine vitamina C i toplu odjeću.

Upravo se čita:  Kako u prijevremenu penziju u BiH?

(tvsa.ba)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Šmit: Vrijeme za usvajanje domaćih rješenja ističe

Visoki predstavnik Kristijan Šmit (Christian Schmidt) pozdravio je inicijativu lokalnih političara da nastave svoju opredijeljenost za usvajanje zakona koji...

Još vijesti za vas