Utorak, 16 srpnja, 2024

Žandarmerija MUP-a RS čuva prostor oko Memorijalnog centra Potočari, pripadnici DKPT unutrašnjost kompleksa

Preporučeno

Već pet, šest dana se po medijima u RS-u vrte informacija iz navodne depeše MUP-a RS

Dva kombija žandarmerije RS-a jutros su osvanula u blizini Memorijalnog centra Potočari gdje, očigledno, namjeravaju „čuvati“ mezarje žrtava genocida u Srebrenici od mogućeg „napada Bošnjaka na mezarje“ kako se može čuti među Srebreničanima.

„Svašta smo do sada slušali i gledali, ne samo kad je u pitanje negiranje genocida, već i kad je u pitanju bezbjednosna situacija u Srebrenici, ali ono što slušamo ovih dana, prelazi granice najvećeg stepena ludila i paranoje.

Upravo se čita:  U Hitnu pomoć KS se javilo čak 1.400 osoba: Ovo su preporuke ljekara

MUP RS-a je, saznajemo, depešom obavijestio Koordinaciju policijskih tijela da će, zamislite, Bošnjaci u danima Vaskrsa, tačnije 6. maja napasti Memorijalni centar, kako bi poslije optužili Srbe da su to oni uradili.

Već pet, šest dana se po medijima u RS-u vrte informacija iz te navodne depeše koju je, koliko znam prvi objavio ATV.

Upravo se čita:  Suprug Nejre Lilić uzeo njeno prezime: "Spojili smo imena da odamo počast prezimenu mog oca koje bi inače prestalo da postoji"

Po toj izmišljotini, ispada da Bošnjaci planiraju desant na Memorijalni centar.

Zaista, nečuveno, ali i prozirno“, kazao je za Politicki.ba Alija Tabaković predsjednik SDA Srebrenica i predsjednik Kluba Bošnjaka u Vijeću naroda, odgovarajući na naš upit koji su razlozi postavljanja policijskih snaga RS u neposrednoj blizini Memorijalnog centra.

Tabaković navodi da je danas u Srebrenici sasvim običan, miran dan, pravoslavni vjernici slave svoj vjerski praznik i ništa ne ukazuje da bi neko mogao „izazvati nerede i napasti Memorijalni centar“.

Upravo se čita:  Povratnika Mehdina zadesila nedaća: Uginula mu krava od koje je živjela njegova porodica

Po depeši MUP-a RS pripadnici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela su u kompleksu Potočari i kažu da do sada nije bilo problema.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Da li klima da radi stalno ili je s vremena na vrijeme treba isključiti? Evo šta kaže stručnjak

Da li je bolje da klima uređaj radi neprekidno ili je treba s vremena na vrijeme isključiti? Donosimo savjet...

Još vijesti za vas