Subota, 20 srpnja, 2024

Zapalila se vikendica: Djevojka (20) izgorjela u užasnom požaru, prijatelji bili bespomoćni (Video)

Preporučeno

Dvadesetogodišnja Aleksandra Pantović poginula je u požaru u vikendici u selu Obrva kod Kraljeva, gdje je grupa od dvadesetak mladića i djevojaka došlo da proslavi prvomajske praznike.

Nezvanično saznajemo da je do požara došlo kada je plamen iz plinske boce zahvatio kante sa benzinom koje su se nalazile u istoj prostoriji, a benzin je najvjerovatnije korišten za agregat, s obzirom da u vikendici nije bilo struje.

– Ne može se sa sigurnošću tvrditi da li je plinska boca ili nešto drugo bilo uzrok požara. Grupa mladih se okupila na uranku, u vikendici koja se nalazila na samoj obali Morave, u kojoj se najverovatnije nalazila izvesna količina zapaljive tečnosti – rekao je za Blic Radoica Kočović načelnik Odjeljenja za vanredne situacije Raškog okruga.

Upravo se čita:  Bh. građani zaduženi do guše: Krediti stanovništvu porasli za milijardu KM

Ispred vikendice se spremao roštilj, a nastradala djevojka je bila sama u sobi u trenutku izbijanja požara. Prema datim izjavama policiji, njeni prijatelji su čuli vrisak, ali nisu mogli da je spase.

– U trenutku je došlo do naglog požara u kom se našla djevojka, jer je spavala unutra i nije uspela da izađe, i nažalost je stradala u požaru. Požar dogodio u utorak oko 19 sati, a vikendica ili drvena brvnara je buknula kao kutija šibica, a ostali mladići i devojke bili su ispred vikendice, i među njima nema povređenih – kaže Kočović.

Upravo se čita:  Cijene smještaja u Hrvatskoj divljaju, turistička zajednica apeluje na iznajmljivače: Budite razumni

Vodom gasili požar, vatra se još više razbuktala

Grupa mladih ljudi nije imala nikakva iskustva za mjerama obezbjeđenja od požara. U trenutku izbijanja požara, vatru su najvjerovatnije gasili vodom, koja je još više razbuktala požar. U pitanju je tzv. munjeviti požar koji se dogodi u nekoliko sekundi. Brvnara je bila napravljena od drveta, a vatrogasci koji su stigli veoma brzo nisu uspjeli ništa da učine kako bi spasili djevojku. Kako smo saznali, mladići i djevojke su iz Kraljeva došli u selo Obrva kako bi proslavili prvomajski uranak.

Upravo se čita:  Dobre vijesti: Pojedini penzioneri u BiH dobit će dodatnu pomoć

(Blic)

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Svašta im pada na pamet: Iz BiH u Hrvatsku švercovao 38 kilograma živih rakova, pa zaradio krivičnu prijavu

Hrvatski državljanin (67) zaradio je krivičnu prijavu jer je u Hrvatsku unio oko 38 kilograma živih zaštićenih riječnih rakova...

Još vijesti za vas