Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024

Zaposleni u javnoj upravi traže povećanje plata u iznosu od 250 KM ili stupaju u generalni štrajk

Autor:Fena

Preporučeno

Današnji pregovori između predstavnika Vlade Brčko distrikta BiH i Sindikata Distrikta o ispunjavanju sindikalnih zahtjeva i stupanja u generalni štrajk, nisu urodili plodom i nisu približili stavove kada su u pitanju zahtjevi brčanskih sindikalaca.

Član predsjedništva Sindikata Brčko distrikta Mensur Mujkanović rekao je novinarima da pregovori još traju te da se traže kompromisi po pitanju zahtjeva brčanskih sindikalaca.

Upravo se čita:  Oklopna vozila MUP-a RS na ulazu u Srebrenicu

Ističe da će se predsjedništvo Sindikata sastati danas i donijeti odluku hoće li biti generalnog štrajka ili ne, jer je došlo do određenih pomaka u pregovorima koji su, kako je rekao, u toku.

Sindikat Brčko distrikta BiH traži da Vlada ispuni njihove zahtjeve o linearnom povećanju plata u iznosu od 250 KM za sve zaposlene u javnoj upravi, kao i donošenje kolektivnog ugovora u Distriktu, dok sa druge strane, Vlada nudi odmah povećanje osnovice za obračun plate u iznosu od pet posto te plaćanje putnih troškova i kolektivni ugovor od prvog janura naredne godine.

Izdvajamo

Izdvajamo

Specijalci MUP-a uspjeli doći do vozila i djevojke (25), ljekari samo mogli konstatovati smrt

Iz rijeke Une izvučeno je tijelo 25-godišnje vozačice, a nakon teške saobraćajne nesreće koja se sinoć dogodila na magistralnom...

Još vijesti za vas