Ponedjeljak, 17 lipnja, 2024

Zaposlenica pošte krivotvorila potpise, uzela više hiljada eura

Autor:Agencije

Preporučeno

HRVATSKA - Terete je da je od jula 2020. do kraja 2022, lažnima nalozima za isplatu krivotvorila potpise pet klijenata bankarske ustanove kojima je zatim fiktivno isplatila novac iz blagajne poštanskog ureda.

Uposlenica pošte u poslovnici na Rabu, otoku na istočnom Jadranu (Hrvatska), osumnjičena je da je lažnim nalozima za isplatu prisvojila 21.300 eura i mobitel namijenjen prodaji, saopćila je danas primorsko-goranska policija.

Terete je da je od jula 2020. do kraja 2022, lažnima nalozima za isplatu krivotvorila potpise pet klijenata bankarske ustanove kojima je zatim fiktivno isplatila novac iz blagajne poštanskog ureda.

Upravo se čita:  Skandalozan govor načelnika Nikšića: 'Ako nismo braća, završićete kao Turci'

Poslodavca je time oštetila za više od 21.300 eura, a oko 3000 eura vratila je u blagajnu. Tokom tog perioda je upotrijebila 11 fiktivnih naloga za isplatu i uplatu, a dodatno je u tri navrata pogrešno upisala isplaćene novčane iznose u štedne knjižice klijenata, odnosno korisnika poštanskog ureda.

Također je prisvojila mobitel vrijedan 152 eura kojim je zamijenila svoj razbijeni uređaj. Kazneno je prijavljena zbog zloupotrebe povjerenja u privrednom poslovanju i krivotvorenja dokumenata.

Upravo se čita:  Mladi konobar koji je sve oduševio: Zaposlio sam se da pomognem baki, da njoj bude lakše

 

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Mladi konobar koji je sve oduševio: Zaposlio sam se da pomognem baki, da njoj bude lakše

Konobar Dušan Đorđević oduševio je region nakon što je travel bloger Kristijan Iličić objavio snimak njega na poslu u...

Još vijesti za vas