Srijeda, 22 svibnja, 2024

“Zar mi ne znamo čemu služi peškir”: Radnici iz Bosne i Hercegovine otišli da rade u Njemačku i zatekli detaljna uputstva kako da šta koriste po stanu

Preporučeno

Oni su objavili snimak na kom se vide tačna objašnjenja šta i kako bi trebalo da rade

Radnici koji su iz Bosne i Hercegovine otišli da rade u Njemačku preko jedne slovenačke firme bili su neprijatno iznenađeni porukama koje su ih zatekle po cijelom stanu u kome su bili smješteni.

Naime, gazdarica je na papirima ostavila uputstva ispisana na slovenačkom kakva su pravila ponašanja, kako se koriste peškiri, mikrotalasna, tuš kabina, wc…

– Čak 90 odsto Švaba misli da smo mi sa Balkana nekulturni divljaci, a mi smo kulturniji – možda i čistiji od njih – izjavio je jedan razočarani radnik.

Oni su objavili snimak na kom se vide tačna objašnjenja šta i kako bi trebalo da rade a šokirani ljudi su u nevjerici komentarisali ono što ih je zateklo:

– Ona meni mora pisati na vratima šta ja treba da radim. Ne znam kako da upotrijebim peškire, ne znam kako da idem u wc do 40 godini, da tu ne bacam hranu jer ja nisam video wc šolju dok nisam došao u Njemačku… – rekao je u nevjerici.

Ogorčeni radnici obratili su se i portalu GPMaljevac i prenijeli novinarima svoje impresije da u Njemačkoj nemaju svi baš neko visoko mišljenje o Balkancima, ali i da je gazdarica kasnije, čim je čula da su iz Bosne, malo “promijenila ploču”, prenosi Blic.

Ipak dodaju da je to sve i dalje “malo nategnuto”.

Izdvajamo

Izdvajamo

Otkriveno šta je Mujaga napisao u porukama nakon tragedije

Mujaga Čičkušić koji je prije nekoliko dana ubio suprugu i dvoje djece u tuzlanskom naselju Stupine, a zatim se...

Još vijesti za vas