Četvrtak, 23 svibnja, 2024

Zasjeda Vijeće ministara BiH: Hoće li odobriti nova zapošljavanja u Tužilaštvu i Sudu BiH

Autor:Patria

Preporučeno

Sa prošle sjednice je ova tačka povučena jer koalicioni partneri nisu postigli dogovor o tekstu ovog zakona.

Vijeće ministara BiH danas će održati sjednicu, a na objavljenom dnevnom redu je ponovo Nacrt zakona o sudovima BiH. Sa prošle sjednice je ova tačka povučena jer koalicioni partneri nisu postigli dogovor o tekstu ovog zakona.

Na dnevnom redu je prijedlog odluke o dodatnom zapošljavanju u Tužilaštvo i Sud BiH. S obzirom na stavove koji dolaze iz entiteta RS, a koje je jučer ponovio optuženi Milorad Dodik, predsjednik entiteta RS da ne priznaje odluke Suda i da to nisu ustavne kategorije, pitanje je kako će glasati ministri iz kvote Srba.

Upravo se čita:  Usvojene su izmjene zakona o kontroli cijena: Šta one donose?

Također, Dodik je jučer svojim partnerima poručio da neće biti usvajanja nijednog zakona dok se ne riješi pitanje Ustavnog suda BiH i stranih sudija.

Vijeće ministara BiH bi trebalo danas imenovati direktoricu Direkcije za evropske integracije, a pozicija bi trebala pripasti Elviri Habota. Ona je supruga šefa OO SDP Ilidža Samira Habote.

Preporučeni sadržaj

Izdvajamo

Izdvajamo

Rezolucija o Srebrenici usvojena u Generalnoj skupštini UN-a

Na današnjoj sjednici Generalne skupštine UN-a usvojena je rezolucija o genocidu u Srebrenici. 84 države su glasale za, 19 protiv a 68...

Još vijesti za vas