Srijeda, 22 svibnja, 2024

Zasjeda zmija otrovnica šokirala iskusnog ljubitelja prirode: ‘Oblio me znoj…‘

Preporučeno

"Oblio me hladan znoj. To je baš bila prava sačekuša za glodavce i ptice. Ma, za svakoga tko je ušao u taj krug. Ovo je prevršilo svaku mjeru.

Nevjerojatne fotografije poskoka kako se sunčaju na kamenici ili plitvini nedaleko od zaselka Rake, smještenog na pola puta između Zagvozda i Krstatica, u Hrvatskoj, odmah su izazvale pozornost javnosti.

Svojim objektivom “ulovio” ih je Ivica Buljubašić, strastveni lovac i dugogodišnji član Lovačke udruge “Zec” iz Zagvozda, koji tvrdi da takvo što nikad nije vidio u životu, posebice u ovom dijelu godine.. Osim triju kolosalnih otrovnica na kamenici, isto toliko ih je bilo na obližnjem drveću.

Sagovornik Slobodne Dalmacije smatra da se radi o “strateškom raspoređivanju” zmija s ciljem hvatanja lovine, posebno ptica koje dolaze u potrazi za vodom.

Upravo se čita:  Na šta se to spremaju? Građanima Srbije masovno stižu pozivi za vojsku

” Budući da sam lovočuvar, vodio sam nekolicinu mladih lovaca sa sobom da zauzmu svoja mjesta prije početka lova. Kako sam išao ispred njih, krčeći zarasle oputine, pokraj starih staja ispred kojih se nalazi davno zapušteni bunar i nekoliko plitivina gdje se nekada napajala stoka, imao sam što za vidjeti.

Jednostavno, odsjekle su mi se ruke i noge. Prošao sam svašta i hodao svuda, ali ovako što se ne viđa svakog dana. Ispred mene stajala su tri poskoka, očito spremna za lov, jer drugog objašnjenja nema da ih toliko bude na jednom mjestu.

Upravo se čita:  Konačno se oglasila firma u čijoj konzervi je navodno pronađen dio štakora: Izazvana je nesaglediva šteta našem ugledu

Prišao sam, lupajući štapom u namjeri da ih uplašim, što mi je i pošlo za rukom. Brzo su se uvukli u grmlje, ali nisam ni slutio u kakvoj se opasnosti nalazim.

Na dva-tri metra iznad moje glave čuo sam komešanje i šuštanje lišća. Bacio sam pogled iznad sebe, a ono još dva komada na osušenom stablu crnograba. U trenutku me prožeo nevjerojatan osjećaj”, svjedoči Buljubašić o susretu s gomilom najotrovnijih i najopasnijih europskih ljutica.

Upravo se čita:  Mali maturanti zapalili krov škole

Smatra kako se spasio isključivo zahvaljujući Božjoj providnosti, jer izvući živu glavu iz prave zmijske klopke, nije uspjelo ni mlađima od njega.

“Oblio me hladan znoj. To je baš bila prava sačekuša za glodavce i ptice. Ma, za svakoga tko je ušao u taj krug. Ovo je prevršilo svaku mjeru.

Tobože su zaštičeni. Možda su u trenutku i bili ugroženi, ali sada je njihov broj premašio sve normalne okvire”, ističe lovac.

Izdvajamo

Izdvajamo

Otkriveno šta je Mujaga napisao u porukama nakon tragedije

Mujaga Čičkušić koji je prije nekoliko dana ubio suprugu i dvoje djece u tuzlanskom naselju Stupine, a zatim se...

Još vijesti za vas