Utorak, 25 lipnja, 2024

Zašto lideri “šestorke” ne piju domaću vodu?

Preporučeno

Udruženje poljoprivrednika u BiH (UPBiH) u saopćenju za javnost navodi da je neshvatljivo da se lideri stranaka “šestorke“ na svom sastanku odlučuju slikati pored boca s uvoznom vodom.

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

Slike sa sastanaka lidera stranaka „šestorke“ na kojima se jasno vidi kako su posluženi vodom iz uvoza, kako se dodaje, više od hiljadu riječi govore o odnosu koji spomenuti lideri pokazuju prema domaćoj proizvodnji.

– S obzirom na to da su prilikom sastanaka „šestorke“ oči javnosti usmjerene, sa posebnom pažnjom, na stranu vodu i ostale proizvode na stolovima za kojima sjede lideri, smatramo to svojevrsnom antireklamom za domaće proizvode, odnosno direktnom promocijom stranih proizvoda koje mi u BiH možemo da proizvodimo – dodaje se u saopćenju.

UPBiH apelira na sve političke lidere u BiH i na organizatore takvih sastanaka da nešto nauče od građana BiH koji su osjetno povećali svoju svijest o važnosti kupovine domaćih proizvoda, te da zbog njihovih prava koja ostavruju putem mirovina, invalidnina i sl., koriste, a samim tim i reklamiraju domaće proizvode na svojim susretima.

-Budući da su lideri stranaka „šestorke“ i sami odrasli na bosanskoj i hercegovačkoj vodi, pozivamo ih da se vrate domaćoj vodi jer ona, ne samo da ne zaostaje za kvalitetom vode iz uvoza, nego je u mnogo čemu bolja, korisnija i zdravija, dok će privreda i građani imati nemjerljivu korist – navodi predsjednik Udruženja poljoprivrednika u BiH Miro Pejić.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Je li moguća prosječna plata od 2.000 maraka?

Ekonomisti poput Zorana Pavlovića ističu da je potrebno resetovati ekonomski sistem kako bi se osiguralo da radna snaga dobije...

Još vijesti za vas