Subota, 22 lipnja, 2024

Zastupnica mlade u Sarajevu nazvala “hiperprivilegiranom kastom”

Autor:Redakcija

Preporučeno

Nakon što su mladi u Sarajevu su organizovali proteste ispred Vlade KS zbog vrlo niskih subvencija koje su dobili za kupovinu novih stanova.

Zastupnica NiP-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, Mia Karamehić Abazović, mlade u Sarajevu koji protestuju zbog iznosa subvencije za kupovinu stana nazvala je “hiperprivilegiranom kastom” uz oštru poruku “da im nije trebalo dati ništa”.

“Hiperprivilegirana kasta koja ima novca priuštiti si enormno visoke cijene stanova u KS zahtjeva više?! Nije vam se trebalo dati ništa. Među vama nema radnica u trgovini, radnika u proizvodnom sektoru, čistačica, automehaničara (zaposlenika) ili ih ima neznatno malo”, napisala je na X-u.

Upravo se čita:  Bećirović u Švicarskoj upozorio svjetske lidere: Proruske snage u BiH ugrožavaju mir

Podsjećanja radi, mladi u Sarajevu su organizovali proteste ispred Vlade KS zbog vrlo niskih subvencija koje su dobili za kupovinu novih stanova.

Podsjetimo da grupa mladih smatra da ih je Vlada KS u proteklom periodu obmanula jer je obećala iznos od 10.000 KM uz mogućnost povećanja na 12.000 KM, da bi na kraju trebali dobiti 4.816 KM kao subvenciju za rješavanja stambenog pitanja, iako još ni ta odluka nije objavljena.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Novi detalj tragedije kraj Obrovca u kojoj je stradala porodica: Otac se slikao s granatom koja je ubila dječaka

Tragedija se dogodila na vojnom poligonu poznatom kao 'Crvena zemlja' koji je označen velikim tablama upozorenja. Još uvijek nije poznato...

Još vijesti za vas