Srijeda, 22 svibnja, 2024

Zatraženi snimci iz sudnice: Tužilaštvo istražuje Dodikove prijetnje tužiocima, saslušavaju se sudski policajci i svjedoci

Autor:Avaz.ba

Preporučeno

Saznajemo da je Tužilaštvo BiH, tačnije tužilac koji je određen da radi na provjerama, jutros zvanično tražio od Suda BiH da mu se dostave snimci sa sudskog ročišta, tačnije snimak iz sudnice.

Tužilaštvo BiH provjerava prijetnje koje je Milorad Dodik, predsjednik RS i lider SNSD-a, uputio tužiocima ove institucije Nedimu Ćosiću i Nives Kanevčev na ročištu o izjašnjenju o krivici 16. oktobra ove godine.

Prema informacijama “Avaza”, Dodik je prijetio i vrijeđao postupajuće tužioce koji su protiv njega podigli optužnicu, prije svega Nedima Ćosića, protiv kojeg je podnio i krivičnu prijavu.

Upravo se čita:  Visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt posjetio kompleks Ravne u Visokom

Predsjednik RS uputio je pogrdne riječi tužiocima prilikom ulaska u sudnicu, dok je Ćosiću poručio: “S tobom ću se posebno obračunati.”

Saznajemo da je Tužilaštvo BiH, tačnije tužilac koji je određen da radi na provjerama, jutros zvanično tražio od Suda BiH da mu se dostave snimci sa sudskog ročišta, tačnije snimak iz sudnice.

Upravo se čita:  Za dvije sedmice ćemo opet vidjeti "crveno nebo iznad BiH"

Osim toga, Tužilaštvo BiH već je saslušalo nekoliko sudskih policajaca koji su bili ispred i unutar sudnice, a svjedočili su Dodikovim prijetnjama.

Iako, kako saznajemo, nije počelo snimanje u sudnici, jer zvanično počne tek nakon ulaska sutkinje u prostorije, postoje osobe koje su posvjedočile šta se tačno desilo i šta je i kome Dodik tačno rekao.

Upravo se čita:  Zapaljeni skupocjeni Porsche je u vlasništvu sarajevskog advokata

Provjerava se i šta je Dodik rekao Ćosiću i prije ulaska u sudnicu šest, gdje je ročište održano.

Lider SNSD-a, podsjećamo, odbio je ustati u sudnici, a nije se želio ni izjasniti o krivici.

On je optužen za nepoštivanje odluka Kristijana Šmita (Christian Schmidt), visokog predstavnika u BiH. Suđenje mu je zakazano za 22. novembar.

Izdvajamo

Izdvajamo

Prije nekoliko dana FUP spriječio još jedno samoubistvo maloljetnice: “Bojim se da nećemo biti uvijek uspješni”

Tim Federalne uprave policije za borbu protiv kompjuterskog kriminala prije dva dana spriječio je samoubistvo maloljetnice na području Tuzlanskog...

Još vijesti za vas