Nedjelja, 24 rujna, 2023

Zavijorit će se zastava u Butmiru: Njemački vojnici uskoro stižu u BiH

Preporučeno

“Naredne sedmice će biti podnesen zahtjev Bundestagu koji će omogućiti da se u Butmiru zavijori njemačka zastava”, rekao je Schmidt.

Visoki predstavnik u BiH, Christian Schmidt, izjavio je na današnjoj press konferenciji kako bi u Bosnu i Hercegovinu uskoro trebao stići određeni kontingent njemačkih vojnih snaga.

On kaže da nije predstavnik Vlade Njemačke, ali da ipak zna neke informacije o toj temi, te je rekao kako će se naredne sedmice u Bundestagu desiti važna stvar u tom kontekstu.

Upravo se čita:  Košarac o navodima da se Dodik sprema na bijeg: Јesu li to podaci nekih paraobavještajnih institucija u FBiH?

“Naredne sedmice će biti podnesen zahtjev Bundestagu koji će omogućiti da se u Butmiru zavijori njemačka zastava”, rekao je Schmidt.

Podsjećamo da Njemačka već 10 godina ne učestvuje u misiji EUFOR-a u BiH, ali bi se to trebalo promijeniti u narednom periodu.

Već ranije smo čuli izjave i najave pojedinih visokih njemačkih zvaničnika o tome kako će ova zemlja, u sklopu EUFOR-ove misije, u našu zemlju poslati svoje vojnike.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Duge kolone vozila na izlazu iz BiH na pet graničnih prelaza

Na graničnim prijelazima Velika Kladuša, Izačić, Gradina i Bosanska Gradiška duge su kolone putničkih vozila na izlazu iz Bosne...

Možda vas zanima i ovo