Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024

Zavijorit će se zastava u Butmiru: Njemački vojnici uskoro stižu u BiH

Preporučeno

“Naredne sedmice će biti podnesen zahtjev Bundestagu koji će omogućiti da se u Butmiru zavijori njemačka zastava”, rekao je Schmidt.

Visoki predstavnik u BiH, Christian Schmidt, izjavio je na današnjoj press konferenciji kako bi u Bosnu i Hercegovinu uskoro trebao stići određeni kontingent njemačkih vojnih snaga.

On kaže da nije predstavnik Vlade Njemačke, ali da ipak zna neke informacije o toj temi, te je rekao kako će se naredne sedmice u Bundestagu desiti važna stvar u tom kontekstu.

Upravo se čita:  Aleksandar Vučić na sjednici Generalne skupštine UN-a pozvao sve da glasaju protiv rezolucije o Srebrenici: “Želim da skinem masku i lažna utvrđenja”

“Naredne sedmice će biti podnesen zahtjev Bundestagu koji će omogućiti da se u Butmiru zavijori njemačka zastava”, rekao je Schmidt.

Podsjećamo da Njemačka već 10 godina ne učestvuje u misiji EUFOR-a u BiH, ali bi se to trebalo promijeniti u narednom periodu.

Već ranije smo čuli izjave i najave pojedinih visokih njemačkih zvaničnika o tome kako će ova zemlja, u sklopu EUFOR-ove misije, u našu zemlju poslati svoje vojnike.

Izdvajamo

Izdvajamo

BHRT danas gasi 15 emisija, iz FTV-a im se obratili pismom

Usljed krize javnih servisa Radiotelevizija Bosne i Hercegovine (BHRT) danas ukida 15 emisija iz svog programa, a neke emisije...

Još vijesti za vas