Utorak, 16 srpnja, 2024

Zavirite u dom Šejle Zonić: Od malog sela do velikih snova

Preporučeno

Kao prava domaćica Šejla je skuhala kafu i pokazala da se osim na sceni, odlično snalazi i u kuhinji.

U Gornjem Kamengradu, mjestu nadomak Sanskog Mosta, rođena je i živjela je Šejla Zonić, pobjednica ovogodišnje sezone “Zvezda Granda”.

Ekipa Grand portala posjetila je Gornji Kamengrad, grad u Bosni i Hercegovini iz kojeg je ponikla Šejla i saznala detalje iz njenog privatnog života.

“Dobro nam došli. Stigli ste u Sanski Most, tačnije Gornji Kamengrad, u dom mojih roditelja u kom sam provela svoje djetinjstvo do 14. godine. Možete da vidite kako je meni ovdje bilo lijepo, okolo je zelenilo, priroda, a tu je i pogled na budućnost. Sve mi je tu na dohvat ruke”, kazala je Šejla na početku razgovora, a zatim ponosno pokazala svoje raskošno dvorište.

Prelijep vrt sa cvijećem, posebno sa crvenim ružama dijelo je njene majke koje održava domaćinstvo, a tu je i voćnjak za koji je zadužen Šejlin otac.

Upravo bašta u njenom dvorištu predstavlja njenu oazu mira i bijeg iz svakodnevnog brzog života.

“Ovdje se čovjek najljepše odmori. Tišina je, mirno je, nema nekih obaveza, samo rad u prirodi, u bašti, to je nešto što čovjeka opusti. Desetak minuta pješke odavde je kupalište gdje sam naučila da plivam. I sad kad dođem ovdje obavezno odem da prošetam sa Arminom, a i porodično znamo da prošetamo. Poslije vas vodim i tamo”, rekla je.

Naučena od malena da zajedno sa starijim sestrama pomaže roditeljima, Šejla danas rijetko to radi. Ne zato što neće, već zbog svakodnevnih obaveza rijetko i dolazi u porodični dom.

Upravo se čita:  "Niko zadovoljniji od mene": Šejla Zonić otkrila da li se čuje sa mentorkom Cecom nakon pobjede u "Zvezdama Granda"

“Ja samo smetam (smijeh) i zapričavam one koji rade. Eventualno donesem nešto da se osvježe, ali kao mala jesam radila. Zajedno sa sestrama sam brala kruške, šljive, jabuke, radilo se. Sad kad sam dođem, roditelji su već sve odradili, tako da ja sad samo berem plodove”, rekla je Šejla i dodala da su joj dragocijeni trenuci kada dođe u rodno mjesto.

Posbeno zadovoljstvo joj pričinjava što može da ubere paradajz iz svoje bašte.

“Najviše volim domaći paradajz i jedva čekam da ga uberem. Otac i ja znamo da jedemo samo hljeb i paradajz i to nam bude obrok”, istakla je, tvrdeći da se jako uželjela zajedničkih trenutaka sa roditeljima.

Kuća u kojoj je odrasla trenutno je u fazi renoviranja, ali to je nije omelo da za Grand otvori vrata i pokaže unutrašnjost doma koji krije mnogo ljubavi, odricanja i posvećenosti roditelja prema kćerkama.

Sve tri naučene su da budu pre svega kulturne, obrazovane, vaspitane i da poštuju prave vrijednosti.

“Uvijek sam svoju djecu učila da budu dobre, pametne, da vrijedno rade, da sve znaju”, rekla je Šejlina majka, dok je pobjednica tvrdila da njeni snovi nisu ni malo skromni.

“Možda ja jesam takva, ali moji snovi i ambicije nisu. Imam velike snove i ciljeve i evo, hvala Bogu sve to ostvarujem, ali svakako vrijednosti koje su mi ukorenjene od djetinjstva poštujem”, navela je.

Upravo se čita:  "Niko zadovoljniji od mene": Šejla Zonić otkrila da li se čuje sa mentorkom Cecom nakon pobjede u "Zvezdama Granda"

Kao prava domaćica Šejla je skuhala kafu i pokazala da se osim na sceni, odlično snalazi i u kuhinji.

Centralni dio kuće je dnevna soba, mjesto okupljanja cijele porodice. Kako kažu Šejlini roditelji, najsretniji su kada im sve tri kćerke dođu u posjetu.

“Stvarno smo ponosni na svoje kćerke, preponosni”, rekla je Šejlina majka, te je pjevačicin tata nastavio da govori pred kamerama.

“Normalno je da smo preponosni na sve tri podjednako, svakom roditelju bih poželio da ima djecu kao mi.

Na pitanje da li je bilo momenata kada su poželjeli da Šejla odustane od muzike, odgovorili su kroz osmijeh, tvrdeći da je njen talenat od malena bio evidentan i da su znali da će uspjeti.

Ali Šejla u djetinjstvu nije bila sigurna da li će roditelji podržati, što je i potvrdila za Grand.

“Kada je trebalo da se opredjelim za srednju školu, htjela sam da upišem nešto skroz deseto jer sam mislila da roditelji neće podržati moju želju za muzikom, jer je vladalo mišljenje da od toga nema ni hljeba, a ni para. Rekli su mi samo ‘šta ti pričaš, kakva farmacija?! Raspitali smo se i ima muzička škola u Bihaću, čak smo se i za smještaj raspitali. Ako želiš mi ti to preporučujemo”, prisjetila se Šejla koja tvrdi da bez podrške porodice koju je oduvijek imala, danas ništa ne bi bilo isto.

Upravo se čita:  "Niko zadovoljniji od mene": Šejla Zonić otkrila da li se čuje sa mentorkom Cecom nakon pobjede u "Zvezdama Granda"

Veliku podršku u karijeri i životu dobija od supruga Armina koji je i zaslužan za njeno predstavljanje na društvenim mrežama.

Policijski službenik sa fakultetom, Šejlin izabranik tvrdi da je svoju kreativnost i znanje oko brendiranja iskoristio da svoju suprugu predstavi na Instagramu i Tik Toku.

Na pitanje da li je pala na uniformu kada su se upoznali, Šejla se našalila:

“Nije bio u uniformi, ali kad sam gledala fotografije pala sam na uniformu (smjeh). Zaintrigirao me je”, kazala je.

Njihova ljubavna priča počela je neobičan način, ali su odmah znali da su jedno za drugo.

“Nisam se previše dvoumila. Čim se on meni javio, imala sam dobru intuiciju i poslušala sam je da je to to. Sjećam se da je na jednom od prvih susreta rekao ‘Ti i ja za 12 mjeseci, ili ćemo se vjenčati ili ćemo se razići’. Ja sam rekla apsolutno i vjenčali smo za godinu i tri dana”, istakla je Šejla i dodala da je Armin glavni “krivac” što se prijavila za “Zvezde Granda”, prenosi Grand.rs.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Da li klima da radi stalno ili je s vremena na vrijeme treba isključiti? Evo šta kaže stručnjak

Da li je bolje da klima uređaj radi neprekidno ili je treba s vremena na vrijeme isključiti? Donosimo savjet...

Još vijesti za vas