Srijeda, 17 travnja, 2024

Zbog američkih sankcija u banci ugašen račun Fondacije koju je osnovala Gorica Dodik

Preporučeno

Ministarstvo finansija Sjedinjenih Država u oktobru 2023. uvelo je sankcije sinu i kćerki predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, Igoru i Gorici. Njihova imena su na spisku sankcionisanih osoba Ministarstva.

Osnivačica Fondacije “Srpska kuća” Gorica Dodik, kćerka predsjednika bh. entiteta RS Milorada Dodika, saopćila je da je banka zatvorila račun ove fondacije.

“Sankcije koje su uvedene onima koji neće da budu podanici i marionete Michaela Murphyja, a koje su također uvedene i meni zbog zamislite podrške mome ocu, jučer je banka zatvorila račun fondacije i time se onemogućio dalji rad. Sva neutrošena sredstva sa računa smo vratili donatorima kojima i ovom prilikom želim da se od srca još jednom zahvalim na podršci”, napisala je Gorica Dodik.

Upravo se čita:  Policajka iz Gradačca prijetila kolegi s kojim je bila u vezi da će ga ubiti, oduzeli joj pištolj

Podsjećamo, Ministarstvo finansija Sjedinjenih Država u oktobru 2023. uvelo je sankcije sinu i kćerki predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, Igoru i Gorici. Njihova imena su na spisku sankcionisanih osoba Ministarstva.

Pored Dodikove djece, na spisku su i njihove kompanije čiji su vlasnici ili suvlasnici, pa se tako na spisku nalaze restoran “Agape” u vlasništvu Gorice i Ivane Dodik, Igorove supruge, te kompanija “Agrovoće” u vlasništvu Gorice Dodik.

Upravo se čita:  Policija uhapsila muškarca koji je palio vozila, pronađeni mu i ukradeni alati i mašine

Na listi sankcionisanih firmi je i “Fruit Eco”, čiji su osnivači Igor Dodik i Mirko Dobrić, te kompanija “Global Liberty”, čiji su vlasnici Igor i Gorica Dodik.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Meteorolog Bakir Krajinović objavio prognozu za cijeli april

Od jutarnjih sati snijeg je prekrio našu zemlju. Iako smo se nadali da je zima prošla, jutros nam je...

Još vijesti za vas