Srijeda, 24 travnja, 2024

Zbog oštećenja ploče ratnom zločincu Ratku Mladiću dvojica Sarajlija moraju platiti 6.000 KM

Preporučeno

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić izjavio je da je presudom kojom su Jašarević i Gurda proglašeni krivim za oštećenje spomen-ploče na Vracama pravna država pokazala da postoji, te da će nesavjesni pojedinci dobro razmisliti prije nego što urade nešto slično.

Osnovni sud na Sokocu proglasio je krivim Elvisa Gurdu i Esada Jašarevića za oštećenje spomen-ploče posvećene ratnom zločincu Ratku Mladiću na Vracama i presudio da moraju platiti 6.000 KM, od čega 5.000 KM Boračkoj organizaciji Istočno Novo Sarajevo.

Prema odluci suda, Gurda i Jašarević na ovu presudu nemaju pravo žalbe. Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić izjavio je da je presudom kojom su Jašarević i Gurda proglašeni krivim za oštećenje spomen-ploče na Vracama pravna država pokazala da postoji, te da će nesavjesni pojedinci dobro razmisliti prije nego što urade nešto slično.

Upravo se čita:  Građane u BiH za vikend očekuje novi temperaturni šok i velika promjena: Objavljeni su detalji

– Najveći značaj presude je to da će svako ko počini slično djelo biti kažnjen. Za mene je najznačajnije to što je pravna država pokazala da postoji, i to u slučaju onog što je najsvetije, a to je sjećanje na borce koji su ratovali za RS – kazao je Ćosić.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Vučić iz New Yorka: “Nemamo gotovo nikakve šanse, a pritisak se ovdje pojačava”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se iz New Yorka gdje je jučer govorio u Vijeću sigurnosti Ujedinjenih nacija. Nakon...

Još vijesti za vas