Srijeda, 24 travnja, 2024

Zbog Sanina Muse i najavljenog defilea u Brčkom, u toku policijska akcija “Ljevak” koju provodi MUP RS-a

Preporučeno

Na društvenim mrežama kruže pozivi na defile povodom Dana nezavisnosti BiH, koji će danas biti održan u Brčkom. Kako su mediji juče objavili, defile organizuje Sanin Musa.

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske preduzimaju pojačane mjere i radnje u saobraćaju, a uz asistenciju jedinica Žandarmerije.

Radi se o akciji „Ljevak“ u okviru koje se se kontrolišu lica i vozila, a ne o kontrolnim punktovima na entitetskoj liniji, kako prenose pojedini mediji.

Kako ATV nezvanično saznaje, policija provodi bezbjednosne mjere i radnje zbog održavanja defilea u Brčko distriktu koji treba da predvodi Sanin Musa. Policija Brčko distrikta se, saznajemo, obratila svim policijskim agencijama u BiH zbog ovog događaja.

Upravo se čita:  Najavljene nove padavine: U jednom dijelu BiH mogao bi pasti jedan od najvećih snjegova ove godine

Na društvenim mrežama kruže pozivi na defile povodom Dana nezavisnosti BiH, koji će danas biti održan u Brčkom. Kako su mediji juče objavili, defile organizuje Sanin Musa. Musa je na društvenim mrežama objavio da će defile proći kroz više gradova u BiH, “pod zastavom od ljiljana”, a nakon toga je posebno najavio defile u Brčkom. Planirano je da kolona od 100 vozila iz pravca Tuzle prođe kroz Brčko, piše Crna-hronika.info.

Upravo se čita:  Prognoze su se nažalost obistinile: Pogledajte šta se jutros desilo sa zasadima u Krajini

Sanin Musa je izazvao pažnju javnosti kada je najavljivao okupljanje ispred Suda BiH tokom ročišta predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku. Međutim, to okupljanje se tada nije održalo.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Vučić iz New Yorka: “Nemamo gotovo nikakve šanse, a pritisak se ovdje pojačava”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se iz New Yorka gdje je jučer govorio u Vijeću sigurnosti Ujedinjenih nacija. Nakon...

Još vijesti za vas