Subota, 20 srpnja, 2024

Zbog velikog broja zahtjeva: Soba za molitvu uskoro i na Aerodromu Sarajevo

Preporučeno

Veliki broj turista i poslovnih ljudi iz Turske i arapskih zemalja koji posjećuju Bosnu i Hercegovinu prinuđen je klanjati namaze u zgradi Međunarodnog aerodroma Sarajevo na različitim neprikladnim mjestima za obavljanje molitve. Međutim, kako nam je potvrdio direktor aerodroma Ivica Veličan, već od septembra bit će osposobljena soba za molitve.

Foto: Dnevni avaz
Foto: Dnevni avaz

– Imali smo više zahtjeva za pravljenje sobe za molitve. Odlučili smo da, nakon što Upravu aerodroma preseli u nove prostorije, osposobimo sobu za molitve – potvrdio je Veličan za “Dnevni avaz”, naglasivši da je soba za molitvu i mesdžid staro pitanje.

Upravo se čita:  Nije dočekao operaciju: Danas dženaza Adnanu Šemiću

S obzirom na to da nijedan aerodrom u regionu nema predviđenih prostorija za obavljanje molitve, Sarajevo će, po uzoru na bečki aerodrom, omogućiti vjernicima bolje i kvalitetnije uvjete.

– U sadašnjoj zgradi Uprave aerodroma od septembra će biti terminal za malu avijaciju, tačnije poslovni terminal. U prizemlju iste zgrade planirana je soba za molitvu, koja neće biti samo za muslimane već za sve konfesije – dodao je Veličan.

Upravo se čita:  Radnici na asfaltiranju suočeni s ekstremnim vrućinama: Pod čizmama i do 200 stepeni

Potreba za ovakvom prostorijom porasla je zbog sve većeg broja turista koji dolaze u našu zemlju. Kako bi im BiH ostala u što ljepšem sjećanju te kako ne bi morali obavljati molitve na mjestima gdje to nije predviđeno, Uprava aerodroma će im omogućiti ugodniji boravak.

– Svakako da želimo turistima koji posjećuju BiH omogućiti najljepše uspomene – napomenuo je Veličan.
(Avaz)

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Profesor Vedran Zubić protiv rudarenja: Njemačka ima najveće zalihe litija, ali će ugovor potpisati sa Srbijom

Olaf Scholz, njemački kancelar, dolazi u Srbiju s namjerom da ugovori rudarenje litija, što je prije dvije godine na...

Još vijesti za vas