Ponedjeljak, 2 listopada, 2023

Željka Cvijanović o sukobu Ukrajine i Rusije: Ovo nisu naše utakmice. Naša utakmica je da budemo mirni, stabilni, da se izborimo za svoje ustavne nadležnosti.

Autor:Agencije

Preporučeno

Predsjednica RS-a Željka Cvijanović poručila je da je najmudrije da BiH ima neutralan stav kada je riječ o situaciji u Ukrajini i da postoji mnogo ozbiljnih pitanja kojima treba da se bavi

Cvijanovićka je naglasila da se u BiH o ovom pitanju nisu zauzimali stavovi, te da pojedinci iznose lične stavove, a koji ne doprinose ničemu.

“Ti ljudi iz Predsjedništva, Šefik DŽaferović i Željko Komšić, imali su potrebu da nastupe na taj način zato što je od drugih međunarodnih aktera traženo da to urade”, rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjoj Luci.

Upravo se čita:  Helez o nazivanju Nešića narkomanom: Četiri puta sam prešutio kada me napadao, morao sam presjeći, izvinjavam se građanima

Ona je naglasila da je važno u BiH zadržati mir, stabilnost i da se nadležni bave svojim poslovima.

“Bili smo izloženi različitim napadima, metodama i lažima, antisrpskoj i propagandi usmjerenoj protiv Republike Srpske, svrstavali su nas u neke koji bi vodili rat i da imamo secesionističke namjere što se pokazalo netačnim. Teritorijalni integritet BiH nije upitan dok se poštuje Dejtonski sporazum i svako ima svoju ustavnu poziciju”, rekla je Cvijanovićka.

Ona je ocijenila da su složena politička i bezbjednosna vremena, a kao posljedica toga i ekonomska, te da ono što nedostaje BiH jeste da koristi mehanizme koje koriste i druge zemlje, poput Centralne banke i ostalog.

Upravo se čita:  Nešić odgovorio Helezu koji je izjavio da “poteže bijelo”

“Ima mnogo poluga koje su neiskorištene iz teško neobjašnjivih razloga, a imate potrebe i privrede i realnog sektora da se te poluge koriste. Nažalost, u BiH smo mnogo puta vidjeli da su i ekonomski projekti ili privredne, infrastrukturne aktivnosti zaustvljani iz nekih besmislenih političkih razloga, da ne kažem čak i mržnje”, rekla je Cvijanovićka.

Ona je naglasila da je za BiH najbolje da nema uplitanja stranaca i da posao obaljaju domaće institucije, te da je RS raspoložen da sarađuje sa svakim nivoom vlasti u BiH da bi imali koliko toliko političko razumijevanje neophodno za napredak.

Upravo se čita:  Sprema se novi zakon: RS želi proizvoditi oružje i municiju bez državne kontrole?

“Republika Srpska treba da zadrži stabilnost, ovo /situacija na istoku Ukrajine/ nisu naše utakmice. Naša utakmica je da budemo mirni, stabilni, da se izborimo za svoje ustavne nadležnosti. Da BiH funkcioniše kao zemlja koja je zasnovana na ustavu i ne bude zemlja puna različitih neustavnih primjera kao do sada”, istakla je ona.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Miholjsko ljeto: Evo do kad će biti stabilno i natprosječno toplo

Do 13. oktobra u Bosni i Hercegovini očekuje se stabilno vrijeme, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH. Prostrano polje...

Možda vas zanima i ovo