Utorak, 27 veljače, 2024

Željko Komšić na HRT-u: Stalno preko naše tarabe virite, nepristojno je…

Preporučeno

“Mi nikad nismo bili jarani, ne znam šta on misli pod tim. Neću više govoriti o njemu, bilo bi nepristojno da kažem šta stvarno mislim”, dodao je.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić pojasnio je svoju izjavu da se Zagreb nikada neće pitati ni o jednom pitanju u BiH, pa ni o Izbornom zakonu.

“Je l’ vama ovdje u Hrvatskoj dosadilo da se petljate u naše poslove”, rekao je Komšić gostujući u emisiji “Nedjeljom u 2” na HRT-u.

Upravo se čita:  Dodik po povratku iz Rusije: Primljeni smo sa puno uvažavanja, nema nikakve mistike

“Smatrate li da je to možda loše, nepristojno, nediplomatski? Stalno preko naše ograde, naše tarabe, našeg plota virite i govorite šta će biti. To nije u redu”, dodao je.

Istaknuo je da se Hrvatska našla u sličnoj situaciji kad je Orban rekao da je Hrvatska Mađarskoj oduzela more.

“Ko s đavolom tikve sadi, uvijek mu se od glavu razbijaju”, kaže.

Upravo se čita:  Društvene mreže gore nakon Dodikove posjete džamiji: „Arlauču li hodže u Tatarstanu, tamo nema srpskih nekretnina…"

“Niko ne misli da BiH može opstati bez ijednog naroda, ali pustite nas da sami rješavamo. Hrvati nisu ugroženi, to što nisu HDZ-ovi Hrvati to je njihova stvar”, rekao je Komšić.

Rekao je da dugo poznaje Milanovića.

“Mi nikad nismo bili jarani, ne znam šta on misli pod tim. Neću više govoriti o njemu, bilo bi nepristojno da kažem šta stvarno mislim”, dodao je.

Upravo se čita:  Poslodavci u FBiH insistiraju na zakonu o zapošljavanju stranaca, ali i da se "srede" evidencije nezaposlenih

Smatra da Milanović koristi BiH za obračun s Plenkovićem.

“Plenković jako dobro stoji u Bruxellesu, on može pokrenuti Bruxelles, a za nas u BiH više štete ima ono što radi Plenković i HDZ nego što izjavljuje Milanović. Plenković radi, ovaj priča”, rekao je Komšić.

Kazao je i da ne može dobiti hrvatski pasoš.

“Nisu mi je dali jer nisam dokazao da sam Hrvat”, rekao je.

Zanima li vas ovo?

Izdvajamo

Izdvajamo

Oduzeta vozila u Sarajevu: Dvojica vozača ukupno imaju dug od 71.910 KM na ime neplaćenih kazni

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo proteklih dana su oduzeli dva vozila od višestrukih povratnika u činjenju prekršaja, a dvojica vozača...

Još vijesti za vas