Srijeda, 28 veljače, 2024

Zemljotres pogodio Srbiju, osjetio se i u BiH: “Zaljuljalo, upozoravajuće”, “Baš se jako treslo”

Preporučeno

Prema podacima EMSC, zemljotres se dogodio na dubini od 5 kilometara, a pogodio je područje koje se nalazi 51 kilometar sjeveroistočno od Kragujevca.

Zemljotres jačine 3,8 stepeni Richterove skale pogodio je jutros područje centralne Srbije, a osjetio se i i u našoj zemlji. Prema podacima EMSC, zemljotres se dogodio na dubini od 5 kilometara, a pogodio je područje koje se nalazi 51 kilometar sjeveroistočno od Kragujevca.

“Na višim spratovima u Petrovcu sve je škripalo, ljuljao se luster, zveckalo posuđe… Vjerovatno smo mi u zgradama osjetili malo jače i duže potres, nego prizemne kuće”, “Dobro je zatreslo”, “Zatreslo je i kod Pančeva”, “Zaljuljalo, upozoravajuće”, “Baš se jako treslo”, samo su neki od komentara koje su pratitelji ostavili na stranici EMSC-a.

Upravo se čita:  Tragedija - novorođenče se ugušilo dok je hranjeno u bolnici: "Rodila sam zdravo dijete, preminulo je nakon pet dana"

Kako prenosi Telegraf, epicentar zemljotresa bio je u Ćovdinu, naselju koje se nalazi u općini Petrovac na Mlavi.

– U 4:45 sati po lokalnom vremenu registrovan je zemljotres magnitude 3.8 jedinica Rihterove skale u regionu mjesta Petrovac na Mlavi, 12km JI. Zemljotresi ovakvog intenziteta mogu izazvati mala oštećenja na objektima u epicentralnoj oblasti, saopćeno je iz Seizmološkog zavoda Srbije..

Upravo se čita:  Dosjetljivi krijumčar pao na granici: Od droge napravio kolače, bočice sa sapunicom za balončiće sakrio u čarapu!

Za sada nema informacija o povrijeđenim osobama ili eventualno nastaloj materijalnoj šteti.

Zanima li vas ovo?

Izdvajamo

Izdvajamo

Prelazak na ljetno računanje vremena i duži dan: Evo kad se pomiču kazaljke na satu

Prelazak na ljetno računanje vremena dogodit će se krajem marta. U noći sa subote, 30. marta, na nedjelju, 31....

Još vijesti za vas