Ponedjeljak, 26 veljače, 2024

Ženi iz BiH odšteta od 11.500 KM za greškom izvađeni jajnik

Autor:Srna

Preporučeno

Osim krivičnog, pacijentkinja je pokrenula i parnični postupak za naknadu nematerijalne štete vrijedan 45.000 KM

Osnovni sud u Prijedoru naložio je hirurgu Marinku Lovri iz Banjaluke i bolnici “Dr Mladen Stojanović” Prijedor da kao solidarni dužnici isplate pacijentkinji čiji su inicijali S.S. iz Prijedora 11.500 KM nematerijalne štete, navedeno je u presudi.

Pacijentkinji (39) je 26. jula 2014. godine u prijedorskoj bolnici, osim upaljenog slijepog crijeva, bez opravdanog medicinskog razloga odstranjen i desni jajnik.

Upravo se čita:  Dopune Zakona o radu: Moguć angažman studenata za rad na određeno

Za krivično djelo nesavjesno pružanje ljekarske pomoći Lovre je pravosnažno osuđen na godinu dana zatvora i od marta ove godine služi kaznu na Tunjicama u Banjaluci.

Osim krivičnog, pacijentkinja je pokrenula i parnični postupak za naknadu nematerijalne štete vrijedan 45.000 KM, gdje je sud na ime duševnih bolova zbog umanjenja opšte životne aktivnosti dosudio 8.000 KM, a na ime pretrpljenog straha 3.500 KM.

Upravo se čita:  Poznato ko je poslao jezivu prijeteću poruku "danas ću pucati po svojoj školi"

“Sa preostalim dijelom tužbenog zahtjeva za naknadu nematerijalne štete na ime duševnih bolova zbog umanjenja opšte životne aktivnosti i na ime pretrpljenog straha, koji predstavlja reazliku između traženog i dosuđenog iznosa, kao i zakonske zatezne kamate, te zahtjevom za naknadu troškova postupka, tužiteljica se odbija kao neosnovanim”, navedeno je u presudi.

Protiv presude dozvoljena je žalba Okružnom sudu u Prijedoru.

Zanima li vas ovo?

Izdvajamo

Izdvajamo

Majka šokirala na sudu, prikazali slike izgladnjelog sina (12)

Na trodnevnom suđenju, koje je danas počelo pred regionalnim sudom u Kremsu, u Austriji, majka koja je zlostavljala 12-godišnjeg...

Još vijesti za vas