Četvrtak, 18 srpnja, 2024

Zenicu potresla tragedija: “U rijeku upale tri djevojčice, samo jednu nisu uspjeli spasiti”

Preporučeno

Prolaznik koji se zatekao na mjestu događaja uspio je spasiti dvije djevojčice, ali trećoj, nažalost, nije bilo spasa.

Danas se u zeničkom naselju Kanal dogodila tragična nesreća u kojoj je 11-godišnja djevojčica izgubila život. Ovu tužnu vijest potvrdio je MUP Zeničko-dobojskog kantona, prenosi portal Crna-Hronika.

Nesreća se dogodila oko 14:20 sati kada su se tri maloljetne djevojčice kupale na lokalitetu ispod brane na rijeci Bosni. Na ovom mjestu rijeka je duboka i brza, što je doprinijelo tragičnom ishodu.

Upravo se čita:  Novorođenče “nestalo” nakon porođaja u Foči: Majka tvrdi da ga je bacila u Drinu!

Prema saznanjima portala Crna-Hronika, djevojčice su imale 11, 13 i 17 godina. Prolaznik koji se zatekao na mjestu događaja uspio je spasiti dvije djevojčice, ali trećoj, nažalost, nije bilo spasa. Preminula je 11-godišnja N.S.

Oglasili se iz MUP-a ZDK

“PS Centar je oko 14:20 sati obaviještena da je u mjestu Kanal došlo do utapanja ženskog djeteta (11). Odmah po prijavi na lice mjesta upučeni su policijski službenici, te ronioci Specijalne policijske jedinice Uprave policije MUP-a ZDK, pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Zenica i osoblje Hitne pomoći Zenica.

Upravo se čita:  Novorođenče “nestalo” nakon porođaja u Foči: Majka tvrdi da ga je bacila u Drinu!

U 15:35 iz rijeke Bosne ronioci Specijalne policijske jedinice izvukli su beživotno tijelo djevojčice. Uviđaj će izvršiti policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU 1.

O događaju je informisan dežurni tužilac” naveli su iz Uprave policije MUP-a ZDK.

Ovaj tragični događaj potresao je cijelu zajednicu, a nadležni organi apeliraju na oprez i odgovorno ponašanje prilikom boravka pored rijeka i drugih vodenih površina.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Cijene smještaja u Hrvatskoj divljaju, turistička zajednica apeluje na iznajmljivače: Budite razumni

U Hrvatskoj je trenutno 930 hiljada turista pri čemu je turistički promet u dolascima veći za pet, a noćenjima...

Još vijesti za vas