Srijeda, 24 srpnja, 2024

Žestoka reakcija SDA: Kolegij osudio hrvatsku “rampu” za građane BiH bez putovnice

Preporučeno

– Osuđujemo odluku hrvatskih vlasti o uvođenju restrikcija samo za dio građana Bosne i Hercegovine, koja je vođena isključivo necivilizacijskim kriterijem etničke diskriminacije, a ne bilo kakvim argumentima zdravstvene struke – jedan je od zaključaka Kolegija SDA

Danas je u Sarajevu zasjedao Kolegij Stranke demokratske akcije (SDA) na kojem su donesena tri zaključka vezana za aktuelna politička dešavanja u našoj zemlji. Zaključke Kolegija Stranke demokratske akcije prenosimo u cijelosti:

Upravo se čita:  Ima li RS deponovan novac vani, na čijim je računima blokiran!?

1. Pozivamo na hitnu implementaciju dogovora stranačkih lidera održanog u Lukavici, s ciljem usvajanja budžeta i održavanja izbora, kao i imenovanja novog ministra sigurnosti te rukovodilaca državnih agencija u kojima je provedena konkursna procedura, kako bi se deblokirali procesi i osigurao fukcionalan rad državnih institucija i agencija. Redoslijed imenovanja mora pratiti redoslijed isticanja mandata.

2. Osuđujemo odluku hrvatskih vlasti o uvođenju restrikcija samo za dio građana Bosne i Hercegovine, koja je vođena isključivo necivilizacijskim kriterijem etničke diskriminacije, a ne bilo kakvim argumentima zdravstvene struke.

Upravo se čita:  Samo 44 posto djece u BiH ide u vrtić, u EU 92 posto

Najbolji odgovor na ove nevjerovatne postupke hrvatskih vlasti dali su sami građani Bosne i Hercegovine, koji su odlučili da vrijeme godišnjih odmora provedu u bh. ljetovalištima i na taj način pomognu spašavanju domaćeg turizma.

3. SDA podržava dogovor koji su Denis Zvizdić, Fahrudin Radončić i Dragan Čović postigli sa predstavnicima poslodavaca, sa ciljem usvajanja zakona iz oblasti javnih prihoda, privrede, rada i zapošljavanja, koji bi doveli do stvarnog rasterećenja privrede i poboljšanja poslovnog ambijenta.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Cijena lampe koju je postavila Karić na Baščaršiji iznosi 19.750 KM + PDV

Svijetleća instalacija, odnosno Sarajevski dijamant, koji je izazvao burne reakcije u javnosti, zapravo je novi brend domaće firme Metallon...

Još vijesti za vas