Srijeda, 17 srpnja, 2024

Zima se još ne predaje: Snijeg zabijelio dijelove BiH, evo gdje ga ima najviše

Preporučeno

Iako smo svjedočili proljetnim temperaturama u januaru i februaru, zima se ne predaje i to na pragu kalendarskog proljeća.

Danas je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima, ponegdje praćeni grmljavinom. Na planinama se očekuje i slab snijeg.

Prema kraju dana ili tokom noći postupan prestanak padavina. Vjetar slab u Bosni sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini južni i jugozapadni. Najviša dnevna od 6 do 13 stepeni.

Uz blaži pad temperatura, u pojedinim dijelovima Bosne i Hercegovine stigao je i snijeg. Pa je tako preko platoa Manjače, 30 kilometara od Banje Luke zabijelio snježni pokrivač.

Upravo se čita:  Kako je došlo do lančane havarije na Balkanu 21. juna: Sve je počelo prekidima na dva dalekovoda

Iako smo svjedočili proljetnim temperaturama u januaru i februaru, zima se ne predaje i to na pragu kalendarskog proljeća.

Snijeg je zabilježen i u mjestu Čemerno u blizini Gacka.

A da se zima nakratko vraća u planinske krajeve potvrdili su i meteorolozi. Narednih dana očekuje se kiša koja će postepeno u pojedinim planinskim predjelima kao sto su Vlašić i Grmeći prelaziti u snijeg, prenosi N1.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Probijen tunel Golubinja – najduži tunel na Koridoru Vc

Na dionici Poprikuše - Nemila na Koridoru Vc, u srijedu, 17.07.2024. je svečano završen proboj lijeve cijevi tunela Golubinja,...

Još vijesti za vas