Petak, 24 svibnja, 2024

Zima stiže u Evropu: Temperature bi mogle pasti ispod nule, moguć je i snijeg

Preporučeno

Od sljedećeg utorka ova kombinacija mogla bi dovesti do snijega na nadmorskoj visini između 600 do 700 metara. To nije nimalo neobično za sredinu oktobra, naglašava meteorolog.

Zima stiže u Njemačku, najavljuju njemački meteorolozi, a pad temperatura sljedeći tjedan mogao bi čak donijeti i prve snježne padaline.

Termometar se u pojedinim saveznim zemljama u Njemačkoj u listopadu popeo na preko 25 stupnjeva. Nakon što je rujan već dosegao rekordne temperature, i listopad je započeo s ljetnim temperaturama. Ali, to bi uskoro moglo biti gotovo, u Njemačkoj bi uskoro mogao pasti prvi snijeg, prenosi Fenix magazin.

Upravo se čita:  Usvojene su izmjene zakona o kontroli cijena: Šta one donose?

Uskoro bi prve pahulje mogle biti zabilježene u pojedinim dijelovima Njemačke. Prema prognozi njemačkih meteorologa, u Njemačkoj će od 15. listopada biti znatno svježije vrijeme. Dani s temperaturama iznad 25 stupnjeva konačno bi mogli doći svome kraju, pišu njemački mediji.

Europski vremenski model pokazuje da će se hladnije zračne mase od vikenda i sljedećeg tjedna premještati prema Njemačkoj. Jednostavnim jezikom – na visini od 1.500 metara temperatura pada na -2 do -1 stupanj. Savršeni uvjeti za prvi snijeg.

Upravo se čita:  Objavljena snimka s mjesta gdje je pao helikopter iranskog predsjednika

Od sljedećeg utorka ova kombinacija mogla bi dovesti do snijega na nadmorskoj visini između 600 do 700 metara. To nije nimalo neobično za sredinu oktobra, naglašava meteorolog.

Mora li se Njemačka zaista pripremiti za prvi snijeg pokazat će sljedeći dani. U vremenskim prognozama još uvijek ima vremena za oscilacije, objašnjava meteorolog.

Izdvajamo

Izdvajamo

Ovo je nastradali mladić: Motociklista poginuo u sudaru kod Laktaša

U teškoj saobraćajnoj nesreći rano jutros kod Laktaša poginuo je motorista Kristian Daić (35) iz Bosanskog novog (Novog Grada). Nesreća...

Još vijesti za vas