Srijeda, 29 svibnja, 2024

Zmija ušla radnicima u ormarić u firmi: Uvukla se u garderobu, šokirali se kad su je vidjeli!

Preporučeno

Vladica Stanković, poznati hvatač zmija iz Vladičinog Hana, nedavno je bio suočen s neobičnim zadatkom. Naime, radnici jedne firme u Vranju su u jednom od radničkih ormara primijetili nezvanog gosta – zmiju.

Brzo su pozvali Vladicu, koji je vješto uhvatio mladog stepskog smuka na ovom neobičnom mjestu. Srećom, ova vrsta zmije nije otrovna. Vladica je objasnio radnicima da je zmija vjerovatno ušla u ormar jer joj je unutra bilo toplo.

– Ovo je mlado, ali morate da zatvarate vrata jer je ovdje mnogo toplo. A promijenilo se vrijeme i onda se one zavlače. Morate da obratite pažnju na to – objasnio je Vladica.

Upravo se čita:  Balkan u šoku: Majka poslala kćerku od osam godina kod ujaka po šerpu, on je silovao i ubio, kada je uhapšen rekao da je bio pijan

Inače, on je nudio da neko dotakne zmiju ali samo jedna radnica se odvažila iako se ne radi o otrovnici.

Na kraju, zmija je odnesena u prirodu gdje i pripada.

Vladica Stanković poznat je širom Srbije i kao hvatač stršljenova i osa. Uklonio je mnoga legla osa i stršljenova iz dimnjaka, oluka, pa čak i sa potkrovlja i kućnih roletni.

Ipak, jedan od neobičnijih slučajeva bio je kada ga je vlasnik jedne grobnice na groblju pitao za pomoć, jer su ose napravile gnijezdo ispod samog spomenika, što je otežavalo obavljanje vjerskih obreda na grobnom mjestu.

Upravo se čita:  Panika zbog zmija otrovnica: Stavljajmo sumpor, palimo krpe, previše ih je

Vladica se odmah odazvao pozivu i sa sobom ponio neophodnu opremu za uklanjanje legla. Kada je stigao na mesto intervencije, shvatio je da će morati da kopa duboko kako bi uklonio gnijezdo, jer su ose bile nastanjene na dubini većoj od pola metra.

– Tokom nalijeganja grobnog mjesta veoma često se stvaraju pukotine koje ovi insekti vješto iskoriste za pravljenje svojih gnijezda. Tamo gdje im je toplo stvaraju legla sa oko hiljadu osa. Ovo je bilo jedno od tih – kaže Stanković.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Vladica Stanković (@udruzenje_poskok)

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Radnici BHRT-a održali protest upozorenja, moguć i generalni štrajk

Radnici BHRT-a održali su danas protest upozorenja kojim su željeli ukazati na katastrofalnu finansijsku situaciju u kojoj se nalaze. Predstavnici...

Još vijesti za vas