Ponedjeljak, 26 veljače, 2024

Znate li koliko sada košta paleta drva: “Nisam ni mogao sanjati”

Preporučeno

Miroslav je ostao bez teksta kada je čuo da paleta košta 240 KM, što znači da bi istu količinu drva platio čak 720 KM.

Zbog drastičnog skoka cijena svih roba i usluga u bh. entitetu RS unazad tri mjeseca, odnosno straha da će pred jesen sve biti još skuplje, mnogi su se već sad upustili u nabavku ogrijeva.

Međutim, šokirali su se kad su od prodavaca čuli koliko će para morati da iskeširaju, kako bi se obezbijedili za predstojeću zimu.

“U julu prošle godine nabavio sam tri palate, koje sam platio 540 KM. Međutim, ove godine sam odlučio da drva nabavim ranije, jer ova situacija s poskupljenjima nimalo ne obećava. Računao sam na to da je poskupio i ogrijev, ali ni sanjati nisam mogao cijenu koju mi je rekao prodavac”, ističe Miroslav Č. iz Banja Luke za Srpskainfo.

Upravo se čita:  Agencija za nadzor nad tržištem BiH: Ako ste kupili ove pancerice, odmah ih prestanite koristiti

Kako kaže, ostao je bez teksta kada je čuo da paleta košta 240 KM, što znači da bi istu količinu drva platio čak 720 KM.

“Zaista ne znam zašto su drva toliko poskupila. Jeste skočila cijena goriva, ali da je paleta otišla za preko 30 posto, nije mi jasno. Kad sam prodavca pitao zašto je to tako, rekao je da su, pored poskupljenja goriva, morali da podignu i dnevnice, odnosno da jedva mogu da nađu radnike. Pretpostavljam da je jedan od razloga i to što su građani požurili da se što prije snabdiju ogrijevom, tako da je potražnja u ovom periodu daleko veća nego ranijih godina. Umjesto tri, zasad sam kupio samo jednu paletu, jer za više, trenutno, nemam para. Takođe, nadam se da bih negdje, možda, mogao da nađem i malo jeftinije, pa nisam htio da se zalijećem i toliku količinu kupujem odjednom. Mada, plašim se da kod nas, kako vrijeme prolazi, sve može da bude samo skuplje”, navodi Miroslav.

Upravo se čita:  Ponovo se oglasio Fikret Hodžić i najavio nastavak borbe: 'To što sam osuđen, ne znači da sam kriv'

U udruženjima potrošača navode da je činjenica da su mnoga domaćinstava, upravo kako bi izbjegli da ih na jesen dočekaju više cijene, ogrijev krenuli da nabavljaju na proljeće.

“Zna se da je jesen naskuplje godišnje doba, a s obzirom na to kako se poskupljenja nižu, plašimo se da će ove godine biti jedna od težih do sada”. poručuju iz ovih udruženja.

Upravo se čita:  Nedim Sladić najavljuje: Neće nas samo toplo vrijeme "pogoditi" za Dan nezavisnosti

 

Zanima li vas ovo?

Izdvajamo

Izdvajamo

Majka šokirala na sudu, prikazali slike izgladnjelog sina (12)

Na trodnevnom suđenju, koje je danas počelo pred regionalnim sudom u Kremsu, u Austriji, majka koja je zlostavljala 12-godišnjeg...

Još vijesti za vas