Srijeda, 22 svibnja, 2024

Zovko: Komšić je instrument u rukama terorista

Preporučeno

Kazala je da je u BiH tokom rata u prvoj polovini 90-ih "došlo mnogo radikaliziranih boraca iz islamskih zemalja, od kojih su mnogi i ostali u toj zemlji, iako su je, prema sporazumima i obavezama koje je preuzelo Sarajevo, odavno morali napustiti".

Hrvatska europarlamentarka Željana Zovko, oglasila se povodom javne polemike predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića i izraelske ambasadorice Galit Peleg.

U izjavi za Euractiv, Zovko je kazala da je “zgrožena nediplomatskim načinom komuniciranja Komšića s izraelskom ambasadoricom i njegovim stavljanjem u isti koš palestinskog naroda i Hamasa”.

– Ovo nije borba Izraela protiv Palestinaca nego protiv Hamasa, terorističke grupe koja je napala Izrael i koja čini masakre nad izraelskim civilima. To je borba protiv terorizma u kojoj Izrael štiti sebe i cijeli slobodan svijet. I ova izjava Komšića pokazuje da je on instrument u rukama terorista – kazala je Zovko za Euractiv.

Upravo se čita:  Podnesena nova krivična prijava protiv Milorada Dodika

Dodala je kako “Hrvati u srednjoj Bosni imaju iskustva s ritualnim ubijanjima kakve je sada u Izraelu izveo Hamas”.

Kazala je da je u BiH tokom rata u prvoj polovini 90-ih “došlo mnogo radikaliziranih boraca iz islamskih zemalja, od kojih su mnogi i ostali u toj zemlji, iako su je, prema sporazumima i obavezama koje je preuzelo Sarajevo, odavno morali napustiti”.

Upravo se čita:  Vučić se suočio sa stvarnošću: Ne možemo spriječiti usvajanje rezolucije o Srebrenici, nemamo nikakve šanse

Radikali se, kazala je Zovko, “mogu naći i među današnjim ilegalnim migrantima koji preko BiH pokušavaju ući u EU”.

– Međunarodna zajednica nije posvetila dovoljno vremena rješavanju tog problema u BiH, kao ni problemu Željka Komšića – poručila je Zovko.

Izdvajamo

Izdvajamo

Otkriveno šta je Mujaga napisao u porukama nakon tragedije

Mujaga Čičkušić koji je prije nekoliko dana ubio suprugu i dvoje djece u tuzlanskom naselju Stupine, a zatim se...

Još vijesti za vas