Petak, 1 ožujka, 2024

Zrak nikad otrovniji u Sarajevu, vlast još ne poduzima ništa

Autor:N1

Preporučeno

U apotekama je moguće kupiti one obične, hiruške maske, koje ne pružaju nikakvu zaštitu kada je aerozagađenje u pitanju.

Dok se glavni grad Bosne i Hercegovine i njegovi građani posljednjih dana guše u smogu, u većini apoteka, kako smo provjerili, gotovo nemoguće je nabaviti maske koje su predviđene kao zaštita od zagađenosti vazduha.

Skoro sve apoteke koje smo pozvali rekle su nam da nemaju tzv. nano maske. Brojne su već uputile zahtjev za nabavljanje takvih maski, a do tada nadamo se da se nećemo ugušiti u otrovnom smogu.

Upravo se čita:  Reakcija OHR-a: Ustav BiH ne ostavlja bilo kakav prostor za 'suverenitet' entiteta

U apotekama je moguće kupiti one obične, hiruške maske, koje ne pružaju nikakvu zaštitu kada je aerozagađenje u pitanju.

Prst pred okom skoro da se i ne vidi, a vlast Kantona Sarajevo nije ni mrdnula tim prstom kako bi nešto konkretno i na bolje promijenila.

Prije dva dana izdato je upozorenje zbog zagađenog vazduha, ali bez značajnih preventivnih mjera. Djeca moraju ići u školu, zaposleni za svojim poslom, a penzioneri na pijacu. Svi zabrinuti za svoje zdravlje očekuju konkretnu reakciju vlasti u prevenciji otrovnog zraka.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Fikret Hodžić nakon odbijanja zahtjeva za odgodu izdržavanja kazne: “Mojim kolegama najbitnija vijest kad ću u zatvor. Valjda trenutno nema ništa bitnije od toga”

Sud BiH odbio je molbu advokata Fahrudina Solaka, suspendiranog direktora FUCZ -a i Fikreta Hodžića, direktora "Srebrene maline", koji...

Još vijesti za vas