Srijeda, 28 veljače, 2024

Zvanično: Odluka o poništenju doktorata Sebije Izetbegović ide u Službene novine!

Autor:Avaz.ba

Preporučeno

Ranije je Općinski sud u Sarajevu po zahtjevu advokata Sebije Izetbegović donio rješenje kojim se odgađa postupak poništenja doktorata Izetbegović do okončanja parničnog postupka, ali je Kantonalni uvažio žalbu.

Kantonalni sud u Sarajevu donio je rješenje kojim se usvaja žalba Univerziteta u Sarajevu u predmetu “Sebija Izetbegović” i poništio rješenje o donošenju privremene mjere zabrane djelovanja rektora o pitanju poništenja doktorata, sada već bivše, generalne direktorice KCUS-a. Sada je ta odluka i zvanična te Odluka o poništenju doktorata Sebije Izetbegović ide u Službene novine.

Podsjetimo, ranije je Općinski sud u Sarajevu po zahtjevu advokata Sebije Izetbegović donio rješenje kojim se odgađa postupak poništenja doktorata Izetbegović do okončanja parničnog postupka, ali je Kantonalni uvažio žalbu.

Upravo se čita:  Policija oduzela Seata od vozačice koja je imala 15.868,00 KM neplaćenih kazni

Utvrđeno je da je Općinski sud u Sarajevu pogrešno zaključio da se predloženom mjerom osiguranja ne iscrpljuje tužbeni zahtjev i istu u cijelosti poništio.

Kako je ranije rekao Enver Smajkan, advokat UNSA, rješenje tada zvanično nije dobio jer je sutkinja Općinskog suda u Sarajevu, koja je donijela prvu odluku, bila na bolovanju.

– U CMS je vidljivo da je rješenje poništeno i da je uvažena žalba – rekao nam je ranije Smajkan.Na taj način je bilo omogućeno rektoru UNSA da Odluku Senata o poništenju doktorata objavi u “Službenim novinama KS”, čime prestaje važnost doktorske diplome Sebije Izetbegović.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Nakon što je napustila OBN televiziju: Evo u koju TV kuću je prešla Maja Munda

Jedna od omiljenih TV voditeljica u BiH Maja Munda iznenadila je javnost s viješću kada je nakon 17 godina...

Još vijesti za vas